Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (7/2)

TILBURG, 7 februari 2006

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

OISTERWIJK De politie heeft gisteravond, om 22.40 uur, een 30 jarige man afkomstig uit Oisterwijk, op aangehouden tijdens het plegen van een woninginbraak. De agenten werden getipt door een oplettende getuige, dat er in een woning aan de Langvennen Zuid een inbreker actief was. Door de snelle inzet van de agenten kon de man, tijdens zijn daad, in de woning aangehouden worden. Agenten stelden vervolgens een onderzoek in, in de woning van de verdachte. Daar troffen ze diverse goederen aan, zoals audioapparatuur, die van diefstal afkomstig waren. Deze goederen werden in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Babbeltruc voorafgaand aan poging diefstal met geweld

TILBURG De politie is gestart met het opnemen van een uitgebreide aangifte van poging diefstal met geweld van een 21 jarige inwoner uit Tilburg. Het slachtoffer werd gisteravond tegen 23.00 uur, in de Bisschop Zwijssenstraat aangesproken door een onbekende man. Deze onbekende wilde weten hoe laat het was en of het slachtoffer twintig eurocent bij zich had. Omdat het slachtoffer deze man niet vertrouwde, liep hij weg in de richting van de Schouwburgring. De onbekende man volgde hem en bleef vragen stellen. Omdat het slachtoffer niet reageerde, greep de verdachte het slachtoffer vast en gooide hem tegen de grond. Fietsers, die op dat moment passeerden, reageerden niet op zijn hulpgeroep. Na een worsteling op de grond, waarbij de verdachte de portemonnee van het slachtoffer probeerde te pakken, lukte het slachtoffer zich los te trekken en weg te rennen. De verdachte koos hierop het hazenpad en liep weg. De politie is op zoek naar een negroïde man van ongeveer 1.90 meter. Hij was gekleed in een zwarte jas. Verder droeg hij een capuchon met grijze bontrand.

Fietsendief loopt tegen de lamp

TILBURG Agenten hebben gisteravond, om 19.30 uur, op de Hilvarenbeekseweg te Tilburg, een 28 jarige man, afkomstig uit Tilburg, terzake fietsdiefstal aangehouden. De verdachte had kort voor zijn aanhouding de fiets vanuit de fietsenstalling bij het St. Elisabethziekenhuis weggenomen. Een oplettende getuige sprak de man hierover aan en droeg hem over aan de politie.

Teveel drank achter het stuur

TILBURG Agenten controleerden vanmorgen, rond 03.15 uur, op de Scarlattistraat te Tilburg, een 39 jarige automobilist afkomstig uit Tilburg. De man bleek onder invloed van alcohol. Een blaastest op het bureau wees uit dat de man, 630 Ug/l, zijnde 1,45 promille alcohol in zijn bloed had. De bestuurder bleek al te hebben gereden met een ongeldig rijbewijs. Voorzien van een rijverbod van zeven uren kon hij vertrekken. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

65 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG: De politie van het team Tilburg West heeft vandaag verkeerscontroles gehouden op twee locaties, de Taxandriebaan en de Professor Cobbenhagenlaan. 65 mensen kregen hierbij een proces verbaal.

De bekeuringen werden voor de navolgende zaken opgemaakt:
- 43 maal snelheid (hoogst gemeten 80 km/h, Taxandriebaan)
- 16 maal niet dragen gordel (75 Euro boete)

- 2 maal niet hands-free bellen (130 Euro)

- 3 maal niet op eerste vordering tonen bescheiden (50 Euro)
- 1 maal mistlichten voeren (50 Euro)

Man aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: Vanmiddag heeft de politie in een woning in de wijk Stokhasselt een 58-jarige Tilburger aangehouden die in zijn woning zijn 53-jarige vrouw mishandeld had. De verdachte is ingesloten.

De politie kreeg een melding dat er sprake was van huiselijk geweld. Ter plaatse zagen de agenten dat het slachtoffer een bloedende lip had. Ze vertelde dat haar man haar tijdens een woordenwisseling een elleboogstoot had gegeven. Hierdoor was zij op de grond gevallen en even buiten bewustzijn geraakt. Ze wilde aangifte doen. Hierop is de verdachte door de politie aangehouden.

Auteur: Desirée Brabers en Willem van Hooijdonk