Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 7 februari 2006

Politie houdt bandenprikker aan

BREDA: Maandagavond heeft de politie met hulp van enkele alerte buurtbewoners een 62-jarige inwoner van Breda aangehouden. Getuigen betrapten de man toen hij rond 20:45 uur aan de Noortberghmoeren een autoband lek stak en waarschuwde de politie. Zij volgden de man tot aan zijn woning, waardoor agenten hem thuis konden aanhouden. De politie onderzoekt of de man in verband kan worden gebracht met een groot aantal vernielingen van autobanden, die vaak in de avonduren werden gepleegd. De afgelopen weken werd in totaal 80 keer aangifte gedaan van lek gestoken autobanden in de omgeving van de Donk in de wijk Haagsebeemden. In veel gevallen werden twee autobanden lek geprikt waardoor het voor de auto-eigenaar moeilijk was om naar de garage te komen. De Bredanaar is in verzekering gesteld. Vorige week schreef de politie van het team Prinsenbeemden de bewoners aan en riep in een brief hun hulp in bij het oplossen van deze zaak. Slechts een enkele wijkbewoner heeft op deze brief gereageerd. De politie sluit niet uit dat nog meer burgers gedupeerd zijn. Zij kunnen alsnog aangifte doen. Dat kan op drie verschillende manieren: op het bureau na het maken van een afspraak, via de website www.politiemwb.nl of telefonisch via 0900-8844.

Politie houdt beschonken bestuurder aan

BREDA: Maandagmiddag heeft de politie aan de Oude Liesboslaan een 56-jarige inwoner van Breda aangehouden. Surveillerende agenten zagen rond 15:40 uur dat de man aan kwam rijden en onvast ter been uit zijn auto stapte. Op het bureau scoorde de Bredanaar op het ademanalyseapparaat 650 ug/l, bijna driemaal meer dan is toegestaan. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd. Na verhoor is de verdachte heengezonden.

Jongens aangehouden na bedreiging Etten-Leurse jongen

ETTEN-LEUR: Maandagmiddag heeft de politie drie jongens uit Etten-Leur aangehouden. Het trio, 17, 17 en 18 jaar oud, wordt verdacht van bedreiging van een 16-jarige plaatsgenoot. De jongen kwam maandagmiddag rond 16:00 uur aangifte doen op het bureau. Daar verklaarde hij dat één van de drie jongens hem een half uur daarvoor aan het Don Boscoplein had gedreigd te slaan met een tang. Na verhoor is het drietal in de loop van de middag heengezonden.

Fietser slaat rover van zich af

BREDA: Een 16-jarige inwoner van Breda heeft maandagavond een jongen, gewapend met een mes, van zich af geslagen. De jongen fietste rond 18:00 uur over de Ulvenhoutseweg toen een knaap met een mes voor hem op het fietspad sprong en om de portemonnee van zijn verslaggever vroeg. Het 16-jarige slachtoffer kon echter zijn belager van zich afduwen. Na het uitdelen van een klap kon hij zich uit de voeten maken. Maandagavond deed de Bredanaar aangifte.

Man aangehouden na huiselijk geweld

BREDA: Voor een woning in de wijk De Geeren heeft de politie maandagavond een 31-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 20-jarige vriendin. Die vluchtte maandagavond rond 19:20 uur haar woning uit nadat zij van haar vriend klappen had gekregen. De gewaarschuwde politie kon hem voor de woning van de vrouw aanhouden. Hij is in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt oorzaak woningbrand

KLUNDERT: De politie stelt een technisch onderzoek in naar aanleiding van een brand in een woning aan de Van Vlaanderenstraat. Maandagavond rond 19:30 uur werd bij de Gezamelijke Meldkamer in Tilburg gemeld dat er binnenbrand was in het pand. De bewoners waren niet thuis. Kort voor 20:00 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. De politie is maandag gestart met een buurtonderzoek en houdt rekening met brandstichting.

Jongen beroofd van mobiele telefoon

BREDA: Aan de Graaf Hendrik III laan is maandagavond een 17-jarige inwoner van Breda beroofd van zijn mobieltje. De jongen werd rond 21:30 uur door twee daders tot stilstand gedwongen. Beide daders droegen een donkere jas met vermoedelijk een capouchon met een randje bont. Het tweetal bedreigde de Bredanaar met een mes en eiste zijn mobiele telefoon. Uit angst gaf het slachtoffer zijn telefoon af, waarna de daders er op een fiets vandoor gingen met de buit.

Politie gebruikt pepperspray na bedreiging met mes: verdachte aangehouden

BREDA: In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie met behulp van pepperspray een 34-jarige inwoner van Breda aangehouden. Kort na 04:00 uur werd de hulp van de politie ingeroepen bij een ruzie in een woning aan de Vilvoordestraat. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen zij enkele personen voor de woning aan. De 34-jarige Bredanaar kwam vervolgens via een raam naar buiten, waarna een handgemeen ontstond. Hierbij trok hij een mes. Een agent sommeerde de Bredanaar meerdere keren het mes te laten vallen, maar daaraan werd niet voldaan. Hierop werd pepperspray in de ogen van de verdachte gespoten, waarna hij kon worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De oorzaak van de ruzie is nog niet bekend, vermoedelijk ligt deze in de relationele sfeer.

Franse drugstoeristen aangehouden

BREDA: Bij Hazeldonk zijn in de nacht van maandag op vrijdag een 27-jarige inwoner van Villers Saint Paul en een 25-jarige inwoner van Les Ageux aangehouden. Rond 01:00 uur controleerde agenten de auto van het tweetal. Onder een stoel van de auto vond de politie twee plakken hasj van bijna 400 gram. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor is het Franse tweetal in de loop van dinsdagmorgen heengezonden met een dagvaarding.

Jongens aangehouden na poging diefstal fiets

BREDA: Aan het Valkeniersplein zijn maandagmiddag vier inwoners (14, 15, 15, 16 jaar) van Breda aangehouden. Het viertal werd rond 13:00 uur door een oplettende getuige betrapt toen zij een fiets bij zorgcentrum de IJpelaar wilden wegnemen. Toen het kwartet in de gaten kreeg dat zij waren gesnapt, zetten zij het op een lopen en lieten de fiets achter. Getuigen volgden vervolgens de knapen, waardoor de gewaarschuwde politie hen aan het Valkeniersplein kon aanhouden. Na verhoor zijn zij heengezonden.

Bredanaar aangehouden na bedreiging ex-vrouw

BREDA: De politie heeft maandagmiddag aan de Weerijssingel een 37-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man had rond 15:30 uur zijn 35-jarige ex-vrouw uit Tilburg op straat met de dood bedreigd. Toen agenten ter plaatse kwamen waren beiden nog ter plaatse. De Bredanaar is in verzekering gesteld. De vrouw heeft aangifte gedaan van bedreiging.

Winkeldieven aangehouden
BREDA: Dinsdagmiddag heeft de politie twee winkeldieven aangehouden. Het tweetal werd rond 13:00 uur in een supermarkt aan de Kesterenlaan betrapt op winkeldiefstal, toen zij er met enkele flessen wijn vandoor wilde gaan zonder deze af te rekenen. Winkelpersoneel kon in de winkel een 32-jarige inwoner van Breda aanhouden. Zijn mededader, een 30-jarige inwoner van Breda, wist te ontkomen, maar kon even later door de gewaarschuwde politie in de Tinstraat worden aangehouden. Hij wordt ook verdacht van bedreiging van winkelpersoneel. De Bredanaar had gedreigd het personeel te slaan met een blik bier als zijn aangehouden compagnon niet werd los gelaten. Het tweetal is voor verhoor ingesloten.

Auteur: Henk Snepvangers