PERSBERICHT - 2006-02-07

Competitie 6 februari op internet begonnen, vanaf 15 april ook op tv

NCRV zoekt weer mooiste plekje Nederland

De NCRV is sinds maandag 6 februari in 'De verkiezing van de mooiste plek van Nederland' weer op zoek naar de allermooiste plekjes van ons land. De komende weken voeren 24 ambassadeurs, uit elke provincie twee, van 24 plekken in Nederland campagne op televisie, radio en internet. Via eigen weblogs, die de ambassadeurs op de website www.demooisteplek.nl bijhouden, zijn de vorderingen en tussenstanden te lezen.

Tot 5 maart voeren alle ambassadeurs speciale opdrachten uit, zoals het (laten) maken van een schilderij of het organiseren van een luchtfoto van hun plek. Op basis van het aantal stemmen op de website blijven uiteindelijk 12 ambassadeurs, één per provincie, over, die in de finaleweken met elkaar de strijd aangaan.

De serie De verkiezing van de mooiste plek van Nederland is vanaf 6 februari te volgen op internet via www.demooisteplek.nl en vanaf 15 april vier zaterdagmiddagen op Nederland 1. Op zaterdagavond 13 mei is de finale, live op Nederland 1.

De presentatie van De verkiezing van de mooiste plek van Nederland is in handen van Erwin Kroll en Mieke van der Weij. In november 2004 won Nationaal Park De Weerribben de titel.

Op de foto van Annemieke Dunning (c) de 24 ambassadeurs, die maandag met hun competitie zijn begonnen.