PERSBERICHT - 2006-02-07

Mysterieuze wandeling langs Amsterdamse musea in de voetsporen van meesterschilder

Incentive Holland komt met 'Rembrandt Code'

Wie of wat was de inspiratiebron of heilige graal van de wereldberoemde Nederlandse schildermeester Rembrandt van Rijn? De zoektocht naar het antwoord op deze vraag is het doel van de Rembrandt Code, het nieuwste initiatief van Incentive Holland.

Deze spannende en mysterieuze wandeltocht langs toonaangevende Amsterdamse musea is geïnspireerd op de bestseller De Da Vinci Code en past perfect in het jaar 2006 dat het thema Rembrandt heeft meegekregen. Door het beantwoorden van vragen over Rembrandt, zijn leven en zijn werken wordt de code gekraakt en het geheim onthuld

Anagrammen, codes en geheimschriften
Een brief van Rembrandt aan zijn dochter Cornelia is het uitgangspunt voor een onvergetelijke wandeling door Amsterdam die de stad in een geheel nieuw daglicht zet. De Rembrandt Code voert van het Amsterdams Historisch Museum naar het Rijksmuseum, het Rembrandtplein en het Rembrandthuis. Aan de hand van cryptische aanwijzingen, anagrammen, codes en geheimschriften is het grootste mysterie uit de Gouden Eeuw te ontrafelen. Waar komt Rembrandts glaswerkverzameling vandaan? Hoeveel staalmeesters staan er op dit beroemde schilderij? Wie is de haan op de Nachtwacht? Met elke vraag komt de graal een stapje dichterbij.

Graal is in Amsterdam
De wildste verhalen doen de ronde over Amsterdam en de heilige graal van Rembrandt van Rijn. Historici beweren dat de graal een persoon was, zijn vrouw Saskia of misschien Rembrandt zelf, kunstenaars daarentegen zien de graal als een voorwerp. Ondanks deze discussie staat één ding vast: de heilige graal van Rembrandt van Rijn is tot op de dag van vandaag te bezichtigen in Amsterdam. Ga de stad in, kraak de code en vindt de graal! aldus Rob den Hartog, directeur van Incentive Holland.

Rembrandt Code pakket
Incentive Holland is specialist op het gebied van incentives, teambuilding activiteiten en (culturele) evenementen. De Rembrandt Code is bedoeld voor zowel zakelijke als particuliere bezoekers van Amsterdam. Het pakket bevat de inleiding tot het kraken van de code, toegangskaarten voor de musea, routebeschrijving en vragen en aanwijzingen. Wie er niet uitkomt kan via www.rembrandtcode.com een aanwijzing kopen.

Met kantoren in Amsterdam, Nieuwegein, Barcelona en Peking is Incentive Holland al ruim 25 jaar één van de toonaangevende specialisten in het organiseren van incentives en zakelijke evenementen voor bedrijven. Daarnaast is Incentive Holland actief als incoming touroperator voor de Chinese markt en verzorgd promotionele producten onder de noemer Incentive Plus. Zie voor meer informatie www.incentive.nl via deze site is ook de weblog met het laatste nieuws te bezoeken.