Gemeente Wijdemeren


07/02/06
College legt verantwoording af over afgelopen bestuursperiode

Het is precies een maand voor de 2e gemeenteraadsverkiezingen van Wijdemeren. Voor het huidige college van Wijdemeren zit deze bestuursperiode er bijna op. De afgelopen vier jaar nam het college het `Collegeprogramma 2002 - 2006' onder de arm als `spoorboekje'. Het college wil nu naar de inwoners verantwoording afleggen over hetgeen daadwerkelijk uit het programma is gerealiseerd, de punten die niet haalbaar bleken en de extra zaken die zijn uitgevoerd. Hiervoor heeft het college op 7 februari het document `Verantwoording collegeprogramma 2002 - 2006' gepresenteerd in het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg.

De totstandkoming van de fusie van de gemeenten `s-Graveland, Nederhorst den Berg en
Loosdrecht tot de gemeente Wijdemeren, had in 2001 heel wat voeten in de aarde. De gemeenteraadsverkiezingen waren op 7 november 2001. In totaal namen 9180 inwoners de moeite om naar het stembureau te gaan en hun stem uit te brengen. Op basis van de uitkomsten zijn wethouder Wim Neef (CDA), Bert Nagel (CDA), Yvonne Siemons (DBL), Co de Kloet (DBW) en Ties Hagen (PvdA) op 2 januari 2002 benoemd tot wethouder. Dit gebeurde tijdens de allereerste gemeenteraadsvergadering van Wijdemeren in het voormalige gemeentehuis van Loosdrecht. Leidraad voor deze bestuursperiode was het `Collegeprogramma 2002--2006'. De afgelopen vier jaar gaf het college uitvoering aan dit programma, onder leiding van burgemeester Don Bijl. Van wethouder Co de Kloet nam het college eind 2004 afscheid nadat de coalitie het vertrouwen in Dorpsbelangen Wijdemeren had opgezegd.

Publieke verantwoording
Nu de bestuursperiode er op zit heeft het college de behoefte verantwoording af te leggen aan de inwoners van Wijdemeren. Wat had het college aan het begin toegezegd te gaan doen? Welke punten uit het programma zijn uitgevoerd en welke niet? En welke extra punten zijn aangepakt? Het document "Verantwoording collegeprogramma 2002 -2006" beoogt hierop de antwoord te geven.

Het document is in te zien in de hal van het gemeentehuis en te raadplegen op www.wijdemeren.nl. Zoek in het Digitaal Loket op: "Verantwoording collegeprogramma". Belangstellenden kunnen ook een exemplaar laten toesturen door te bellen naar (035) 6559505. Het college hoopt dat het document voor belangstellenden een goede basis biedt om de balans over de afgelopen bestuursperiode op te kunnen maken. Het woord is nu aan alle inwoners van Wijdemeren die op 7 maart hun stem mogen uitbrengen.