Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 7 februari 2006

Op dinsdag 7 februari 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Convenant Toezicht en Winkelbeveiliging Stadscentrum De Koperwiek

Het college heeft besloten het Convenant Toezicht en Winkelbeveiliging Stadscentrum De Koperwiek aan te gaan. De toezichthouders van Stichting Toezicht Capelle houden dagelijks toezicht in de openbare ruimte van De Koperwiek. De eigenaren van het winkelcentrum en de ondernemersvereniging bevorderen de veiligheid in de winkels door het inzetten van beveiligingsbeambten. Aanleiding voor het convenant is de behoefte aan duidelijke afspraken tussen Stichting Toezicht Capelle, de ondernemersvereniging, Van der Vorm, Rodamco, de politie en de gemeente.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Algemene en Bestuurszaken.]

Statutenwijziging Eneco Holding N.V.

Het college heeft ingestemd met het wijzigingen van de statuten van Eneco Holding N.V., het memorandum en het convenant. Wethouder René Binnendijk wordt gemachtigd de gemeente te vertegenwoordigen tijdens de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders op 13 februari.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Last onder dwangsom Bermweg 286

Het college heeft besloten de eigenaar van een tankstation aan de Bermweg naleving van de milieuvoorschriften te gelasten, onder oplegging van een dwangsom.

Aanvraag monumentenvergunning s-Gravenweg 347

Het college heeft onder voorwaarden besloten vergunning te verlenen voor het vervangen van de rieten dekbedekking en het verstevigen en zonodig vervangen van de kapconstructie van het monument aan de s-Gravenweg 347. Het besluit wordt gedurende zes weken ter inzage gelegd.

Board Meetings en algemene ledenvergadering ENTP 2006

Het college heeft besloten de gemeente in 2006 tijdens de board meetings en de algemene ledenvergadering van het European New Towns Platform (ENTP) te laten vertegenwoordigen door de burgemeester.

Toetsing tarieven Begraafplaats Schollevaar

Burgemeester en wethouders hebben besloten de toetsing van de tarieven van Begraafplaats Schollevaar voort te zetten overeenkomstig de erfpachtovereenkomst. Bij de toetsing wordt rekening gehouden met het feit dat sprake is van een gezamenlijke exploitatie van 5 crematoria. Het college gaat akkoord met de tarieven voor 2006 voor cremeren.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Vernieuwingsagenda 2006 bibliotheek

Het college heeft de vernieuwingsagenda 2006 van de Capelse bibliotheek vastgesteld. Speerpunten zijn: digitale innovatie, versterking van de samenwerking met het onderwijs, creëren van studieruimte in de hoofdvestiging en een doorlopende leeslijn voor 0- tot 18-jarigen.