Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (07/02)

OOSTERHOUT NB, 7 februari 2006

Politie doet onderzoek naar zedendelict

RAAMSDONKSVEER: Maandag 6 februari omstreeks 19.30 uur is een 20-jarige vrouw uit Raamsdonksveer langs een fietspad nabij de Keizersdijk het slachtoffer geworden van een verkrachting. De vrouw reed op de fiets over de Keizersdijk en wilde het fietspad oprijden dat tussen de Keizersdijk en de vijver aan de Brederolaan ligt toen ze een lekke band kreeg. Toen ze op het fietspad bezig was haar band op te pompen, werd ze aangesproken door een haar onbekende man. Hij bood aan om te helpen, maar pakte de vrouw plotseling beet en trok haar mee naar de bosjes, waar hij haar verkrachtte. De man ging er daarna te voet vandoor in nog onbekende richting. De recherche van het politiedistrict Oosterhout heeft een onderzoek ingesteld en heeft onder andere naar sporen gezocht. Uiteraard wil de recherche graag in contact komen met mensen die maandagavond omstreeks het tijdstip van het misdrijf op of nabij de locatie zijn geweest. Mogelijk is hen iets opgevallen, dat voor het politieonderzoek van belang kan zijn. Het slachtoffer verklaart dat de verdachte een blanke man van middelbare leeftijd is. Hij droeg vermoedelijk een donkerkleurig lederen jack, een donkerkleurige joggingbroek en een petje. Mensen die menen over informatie te beschikken die voor de politie van belang kan zijn, wordt verzocht te bellen met de recherche van het district Oosterhout, telefoon 0900-8844.

Politie houdt verdachte bedrijfsinbraak aan

WAALWIJK / EINDHOVEN: De politie van het team Waalwijk-Loon op Zand heeft dinsdag 7 februari een 38-jarige man uit Eindhoven aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf. De man wordt ervan verdacht in de nacht van donderdag 29 december op vrijdag 30 december 2005 te hebben ingebroken in een bedrijfspand aan de Professor Lorentzweg in Waalwijk. Daarbij werd een kluis buitgemaakt (zie ook persberichten 30/12/2005 LvO).
Het politieonderzoek leidde al snel richting Eindhoven. In Best trof de politie van het korps Brabant-Zuid-Oost begin januari 2006 een huurauto aan met daarin de bewuste, inmiddels opengebroken kluis. Nader onderzoek waarbij de korpsen samenwerkten, leidde naar de nu aangehouden verdachte. De man is ingesloten en wordt nog verhoord.

Meisje bekent diefstal fiets

WAALWIJK: Een 16-jarige jongen uit Waalwijk deed vrijdag 3 februari bij de politie aangifte van diefstal van zijn fiets. De jongen had zijn fiets woensdag 1 februari s ochtends onafgesloten in de fietsenstalling van een school aan de Burgemeester Moonenlaan gezet. Toen hij s middags uit school kwam, bleek zijn fiets verdwenen te zijn. Videobeelden leidden de politie naar de verdachte, een 17-jarige Kaatsheuvelse. Het meisje is maandag 6 februari gehoord. Ze bekende de diefstal te hebben gepleegd. Ze heeft de fiets teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Ze wordt vermoedelijk doorverwezen naar Bureau Halt.

Arrestatie na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie arresteerde op maandagavond 6 februari een 26-jarige man uit Oosterhout na het plegen van huiselijk geweld. Zijn vrouw deed aangifte van het feit dat haar man haar kort te voren had mishandeld. Daarbij pleegde hij ook vernielingen aan de gezamenlijke inboedel. Verder uitte de verdachte bedreigingen aan het adres van zijn schoonmoeder. Het slachtoffer deed aangifte en verklaarde dat ze de afgelopen maanden al vaker mishandeld was door haar echtgenoot. De man werd om 22.40 uur op heterdaad aangehouden en in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.
Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.
Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Kinderbescherming, Vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Man aangehouden na weigering afgeven kentekenbewijs

WAALWIJK: Maandag 6 februari omstreeks 16.20 uur vond op de kruising van de Kleiweg en de Vijzelweg een aanrijding plaats, waarbij twee autos betrokken waren. Een 24-jarige vrouw uit Sprang-Capelle verleende op de kruising geen voorrang aan een 60-jarige man uit Tilburg, die van rechts kwam. De vrouw liep bij de aanrijding een hoofdwond op, waaraan ze door ambulancepersoneel is behandeld. De auto waarin ze reed is vermoedelijk total loss.

Politiemensen die bezig waren met de afhandeling van de aanrijding werden aangesproken door een 57-jarige man uit Kaatsheuvel. De man gaf aan de eigenaar van de auto te zijn. Gezien de aard en omvang van de schade vorderde een politieagent bij de man het kentekenbewijs van de auto in. De man weigerde echter het kentekenbewijs af te geven en wilde weggaan. Hierop is hij aangehouden. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Drie bedrijfsinbraken

WAALWIJK: Maandagavond 6 februari is ingebroken in twee bedrijfspanden, één aan de Zinkerweg en één aan de Altenaweg. In beide gevallen bleek een ruit aan de voorzijde van het pand met een steen te zijn ingegooid en in beide gevallen verdween computerapparatuur. Bij de inbraak aan de Zinkerweg is de inbreker of zijn de inbrekers op het eerste oog niet binnen geweest, maar konden ze hun buit via het gat in de ruit pakken. De politie stelt een onderzoek in.

OOSTERHOUT: Op maandagavond 6 februari is tussen 17.30 uur en 18.45 uur ingebroken in een bedrijvencomplex aan het Wilhelminakanaal-Zuid. Omdat er in een klein tijdsbestek veel spullen werden meegenomen, gaat de politie uit van een groep daders. Zij kwamen op nog onbekende wijze de centrale hal binnen. Daarna bezochten de inbrekers verschillende verdiepingen van het gebouw. Uit diverse kantoren zijn vervolgens beamers en computerapparatuur weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar deze inbraak.

Auteur: Jeroen Steenmeijer