Provincie Utrecht

Waterbassins Wells Club Bunnik weer open

7-2-2006 -

Na uitgebreide inspecties heeft de provincie besloten dat de waterbassins van de Wells Club in Bunnik weer open mogen. De bassins waren in oktober vorig jaar op last van de provincie gesloten, omdat het water ondanks verschillende waarschuwingen niet voldeed aan de voorgeschreven kwaliteitseisen. Het langer open houden van de bassins onder die omstandigheden achtte de provincie, als uitvoerder van de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden, niet langer aanvaardbaar.

De eigenaar van de Wells Club heeft inmiddels diverse aanpassingen aan de zuiveringsinstallatie doorgevoerd en het beheer van de bassins, met name op het gebied van legionellapreventie, is verbeterd. Daarom vindt de provincie het openstellen van de bassins weer aanvaardbaar.

Het zwemwater wordt nu continu gezuiverd en heeft een goede samenstelling. De pompen en de filters werken goed en er is een nieuwe computer geïnstalleerd die het chloorgehalte en de zuurgraad in het zwemwater bewaakt. Door een laboratorium wordt het water in de bassins maandelijks gecontroleerd op de vereiste kwaliteitsnormen. Ook wordt het water uit de whirlpool gecontroleerd op de aanwezigheid van legionellabacteriën. De analyseresultaten laten tot nu toe zien dat het zwemwater goed is. De provincie zal de komende periode scherp toezicht houden op de waterkwaliteit.

Meer informatie: Evelien ten Bosch, telefoon 030 258 2434

Laatst gewijzigd op 07-02-2006. Paginabeheer: Evelien ten Bosch