Ingezonden persbericht


HIV-positieve deelnemers en belangstellenden welkom

in de VS voor de Chicago Gay Games 2006

Officiële erkenning van evenement heft inreisbeperkingen op

SAN FRANCISCO, 7 februari 2006 De Verenigde Staten hebben federale goedkeuring verleend aan een algemene ontheffingsmaatregel die het niet-Amerikanen met HIV/AIDS mogelijk maakt naar de VS te reizen om de Gay Games 2006 bij te wonen. De Federatie Gay Games (FGG) en Chicago Games, Inc. (CGI) maakten vandaag bekend dat de ontheffing is verleend na federale toekenning van de status van Officieel Evenement (Designated Event) aan het Gay Games VII Sports & Cultural Festival. Het evenement heeft plaats van 15 tot en met 22 juli 2006 in Chicago.

Veel mensen met HIV/AIDS en andere levensbedreigende kwalen of ziektes hebben bij voorgaande edities van de Gay Games prestaties op topsportniveau geleverd; we zijn dan ook blij dat deelnemers en bezoekers van buiten de VS opnieuw in staat zullen zijn de Gay Games deze zomer bij te wonen, verklaart Kathleen Webster, medevoorzitter van de internationale Federatie Gay Games.

HIV-positieve deelnemers en bezoekers van Gay Games VII kunnen eenmalig een B-2 inreisvisum aanvragen via het consulaat van de Verenigde Staten in hun land. Het visum, dat geldig is van 8 tot en met 28 juli 2006, wordt verstrekt als een los formulier en dus niet permanent in het paspoort van de aanvrager gezet.

"De toekenning van de officiële evenementstatus bekroont onze toewijding aan de Gay Games-principes van Participation, Inclusion and Personal Best" en aan ons streven volledige acceptatie en erkenning te bewerkstelligen van de homoseksuele en transseksuele medemens, zegt Brian McGuinness, hoofd van het organisatiecomité van de Gay Games. We spreken onze dank uit aan burgemeester Richard M. Daley van Chicago, congreslid Jan Schakowsky, de vele medewerkers van CGI en FGG en aan alle andere vrijwilligers en begunstigers die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van deze belangrijke handreiking aan de HIV-gemeenschap.

Informatie over de aanvraagprocedure voor een B-2-visum wordt binnenkort gepubliceerd op de websites van FGG (www.gaygames.com) en de Chicago Gay Games (www.gaygameschicago.org).

Neem voor meer informatie contact op met Aimee Pine van de Chicago Games-organisatie: +1 (773) 907-2006 of aimee.pine@gaygameschicago.org.

Over de Federatie Gay Games:
De Federatie Gay Games is de internationale organisatie die de vierjaarlijkse Gay Games organiseert en de grondbeginselen uitdraagt: integratie, deelname en je best doen. De Gay Games waren een initiatief van Dr. Tom Waddell, voormalig Olympisch tienkamper, en werden voor het eerst gehouden in 1982 in San Francisco, met 1350 deelnemers. De navolgende edities van de Gay Games hadden plaats in opnieuw San Francisco (1986; 3500 deelnemers), Vancouver (1990; 7300 deelnemers), New York (1994; 12.500 deelnemers), Amsterdam (1998; 13.000 deelnemers) en Sydney (2002; 11.000 deelnemers).

Over Gay Games VII
Het Gay Games VII Sports & Cultural Festival vindt plaats van 15 tot en met 22 juli 2006. Meer dan 12.000 atleten uit meer dan honderd landen zullen hun krachten meten in dertig takken van sport, van softball tot wedstrijddansen en van zwemmen tot tennis. De sportweek zal worden opgeluisterd met optredens van muziekcorpsen, cheerleaders, Color Guard-groepen en koren, een kunstfestival en een reeks sociale evenementen en feesten. De openingsceremonie zal plaatsvinden op 15 juli op Soldier Field, het thuisstadion van American footballclub de Chicago Bears. De slotceremonie voltrekt zich op 22 juli op Wrigley Field, de thuisbasis van befaamde Chicago Cubs baseballers, gelegen in het hart van de grootste homowijk van Chicago.

De Gay Games zullen ruime media-aandacht krijgen, onder meer van Q Television Network. Tot de mondiale sponsors van Gay Games VII behoren PlanetOut/Gay.com, Q Television Network, Walgreens, Centaur Entertainment, Fleishman-Hillard International Communications, Orbitz, Sydney New Mardi Gras, Chicago Sun-Times, Olivia Cruises & Resorts, Lambda Legal Defense, McKnight Kurland Baccelli, Human Rights Campaign, Chicago Free Press, de tijdschriften Mate, Genre, Pink and Girlfriends, Windy City Media Group en meer dan 120 bedrijfssponsors.

Kandidaat-deelnemers kunnen zich inschrijven voor Gay Games VII via http://www.GayGamesChicago.org (Engelstalig).

Met vriendelijke groet,

Rosalinde van de Wall
Account Director
Fleishman-Hillard Amsterdam
Prof. W.H. Keesomlaan 4
1183 DJ Amstelveen

PO Box 546
1180 AM Amstelveen
T.+31204065930
F:+31204065940
www.fleishmaneurope.com or www.fleishman.nl