Time : 5:47:12 PM
Date : Tuesday, February 07, 2006
Sender Name: Zetes Industries

Uitbreiding en versterking van Zetes' competenties op de markt van de personenauthentificatie door de overname van de activa en knowhow van de Kaarten-divisie van Idoc

Brussel, 7 februari 2006 - Zetes Industries (Euronext Brussels: ZTS) meldt de overname van de Kaarten-divisie van de Belgische onderneming Idoc, die gespecialiseerd is in de productie van beveiligde identiteitsdocumenten. Met deze overname heeft de Zetes Groep nu de volledige productieketen voor al dan niet contactloze chipkaarten onder eigen dak binnen zijn entiteit Zetes CardS, de producent van onder meer de Belgische elektronische identiteitskaart (eID) en de Belgische sociale identiteitskaart (SIS-kaart).

De markt van de personenauthentificatie is een markt in volle expansie, waarop de Zetes Groep de voorbije 5 jaar een sterke positie verworven heeft via zijn Zetes Pass Competence Center (Personal Authentication and Security Services) en via Zetes CardS, de productie-eenheid voor chipkaarten (embedding, personalisering, distributie). De aanzienlijke investeringen in deze diensten- en productie-éénheden werden heel snel met succes bekroond, eerst in België (contracten voor eID en SIS), daarna internationaal, met onder meer het succesvolle project in verband met de biometrische registratie van de kiezers in de Congolese Democratische Republiek, in opdracht van de Verenigde Naties.

Nieuwe competenties
Om zijn activiteiten uit te breiden en zijn competitiviteit te versterken op de markt van de personenauthentificatie en in het bijzonder de productie van chipkaarten, heeft Zetes beslist tot de overname van de Kaarten-divisie van Idoc, de Belgische onderneming die sedert 1982 actief is in de productie van beveiligde identiteitsdocumenten.
Zowel gemeten naar uitrusting, R&D als knowhow vormen de verworven activa een perfecte aanvulling op die van Zetes CardS. Met deze overname kan Zetes CardS uitpakken met aantal nieuwe diensten:

- apparatuur en knowhow op het vlak van lamineren en versnijden, voor de productie van chipkaarten, zowel met contact als contactloos (RFID);

- apparatuur en knowhow op het vlak van digitaal drukken (offset+), in kleur en beveiligd. Dit vertaalt zich in een ruimer en verscheidener aanbod kaarten op maat, ten behoeve van zowel privé-afnemers als overheden, zoals opkomende landen. De Kaarten-divisie van Idoc zal naar Zetes CardS overgeheveld worden. Alle betrokken personeelsleden, in totaal 14 mensen (operatoren, informatici, account managers), komen de 64 werknemers van Zetes CardS versterken. Als dusdanig is hiervoor geen sociaal plan opgesteld.

Nieuwe referenties en opportuniteiten
De transactie omvat ook de overname van de privé- en overheidsklanten. In de overheidssector kan Idoc een reeks hoogkwalitatieve referenties voorleggen zoals het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken (kaarten voor diplomaten en voor Belgische ingezetenen in het buitenland) en de Luxemburgse regering (nationale identiteitskaarten).
De overname van de Kaarten-divisie van Idoc vertegenwoordigt een investering van 1,9 miljoen ¤ (IFRS). Zij omvat de verwerving van de productieapparatuur en de exploitatiesoftware, het personeel en het klantenbestand.
Deze divisie zal uitmaken van de geconsolideerde rekeningen vanaf 15 februari 2006; de productieapparatuur zal fysisch in de beveiligde infrastructuur van de Groep opgenomen worden op 1 april 2006. De directe impact van deze overname zal neutraal zijn op de P&L van Zetes. De competenties en mogelijkheden die ingebracht worden, zullen echter vanaf 2006 een toegevoegde waarde creëren voor de Groep. "Als marktleider op het gebied van kaartaanmaak- en personaliseringdiensten in België en Luxemburg, verruimt en versterkt nu ook Zetes zijn aanbod op de internationale markt van de personenauthentificatie en de productie van beveiligde elektronische identiteitsdocumenten, zowel in Europa als binnen de EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika)", aldus Alain Wirtz, CEO van de Zetes Groep. "Nu wij de hele productieketen van deze documenten van A tot Z onder controle hebben, kunnen wij ons dienstenpakket aanzienlijk uitbreiden, een groter klantenbestand bereiken en algemeen genomen een stuk competitiever worden op een markt waar weinig spelers een zo omvattend productieapparaat en geavanceerde knowhow kunnen voorleggen".
"Voorts vormt deze overname de eerste concrete invulling van onze strategie tot selectieve verwerving van technologische competenties in de sector van de personenauthentificatie, zoals die naar aanleiding van onze recente beursgang aangekondigd werd".

Pers informatie:
Zetes Corporate Communication
Michel Poullet
T +32 2 728 37 48
E michel.poullet@zetes.com

Over Zetes
Zetes (Euronext Brussels: ZTS), opgericht in 1984, is uitgegroeid tot een vooraanstaande Pan-Europese systeemintegrator die oplossingen met meerwaarde biedt voor Automatische Identificatie (Auto-ID) van goederen en personen. Deze oplossingen zijn gebaseerd op zowel opkomende als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en dragen bij tot een verbeterde werking van vele publieke en private klanten in tal van sectoren. Zetes' oplossingen worden gebruikt in verscheidene sectoren: industrie, transport, logistiek, distributie, gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie en openbare diensten.

De Zetes groep heeft haar hoofdzetel in Brussel en filialen in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Zetes telt vandaag 440 voltijdse medewerkers en behaalde een geconsolideerd zakencijfer van 100 miljoen EUR in 2004.

www.zetes.com