Ingezonden persbericht


OMNIWORLD VOLLEYBAL & BASKETBALL

PERSBERICHT

Almere, 7 februari 2006

Almere gaat voor actieve wijken.

De woningcorporaties Ymere, GoedeStede en de Alliantie Flevoland gaan in Almere samenwerken met welzijnsstichting de Schoor en Omniworld Volleybal & Basketball in het project 'De Actieve Wijk'.

Impuls voor plezierig wonen
Het doel van dit project is om met basketball-, volleybal en streetdance activiteiten in Almere, een impuls te geven aan het vergroten van het plezierig wonen in de wijken. Met dit project worden tieners in beweging gebracht en wordt plezier geboden aan (hang) jongeren in hun woonwijk, waarbij de mogelijkheid van het spelen en beoefenen van basketball, volleybal en streetdance op pleintjes in de woonwijk breder bekend wordt gemaakt.

Topsporters Omniworld role-model
Door de betrokkenheid van bovengenoemde partijen worden buurtgebonden activiteiten uitgezet welke direct met de doelgroepen worden afgestemd. Het project 'De Actieve Wijk' start starten met een groot evenement in de wijk gevolgd door twee sportclinics in de rest van het seizoen, gevolgd door wekelijkse sportactiviteiten. Hierbij worden de topsporters van Omniworld Volleybal & Basketball als role-model ingezet bij het sporten in de wijk.

Het project start in 2006 in vier wijken in Almere met de intentie om in de daarop volgende jaren het project over de gehele stad uit te rollen waarbij binnen enkele jaren het afsluitende buurt team toernooi als een nationaal bekend evenement te boek staat.

Ondertekening samenwerkingswerkingsovereenkomst Op zaterdag 18 februari a.s. zal tijdens de Dubbel van Omniworld Volleybal & Basketball de samenwerkingsovereenkomst tussen de betrokken partijen getekend worden waarbij het sporten in de wijken geactiveerd zal worden.