Ingezonden persbericht


IJssalon Luciano's uitgeroepen tot IJssalon van het Jaar Prijzen vakwedstrijden IJsvak 2006 uitgereikt

Amsterdam, 7 februari 2006 - Tijdens IJsvak 2006 is IJssalon Luciano's uit Wassenaar voor de tweede keer in de prijzen gevallen en benoemd tot 'IJssalon van het Jaar 2006'. De ijswedstrijden van de sector Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland worden ieder jaar georganiseerd als onderdeel van de vakbeurs voor ambachtelijke IJsbereiders en ijsverkopers. De gecombineerde uitslag van de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscoupe zorgde ervoor dat IJssalon Luciano's zich een jaar lang 'IJssalon van het Jaar 2006' mag noemen.

De opdracht van de wedstrijd om De Gouden IJscoupe was om in zes minuten tijd vier identieke ijscreaties te maken, bestaande uit minimaal drie ijssoorten. Eén ijssoort diende in ieder geval koffie-ijs te zijn.

Uitslag Gouden IJscoupe:

1. Heddeke Kees van IJssalon Kees (Geldrop)

2. Luc Blok Luciano's IJssalon (Wassenaar)

3. Jolanda Relouw IJssalon Clevers (Grubbenvorst)

Opdracht van de wedstrijd om de Gouden IJsspatel was het bereiden van koffie-ijs van een eigen, vooraf bereide compositie. Het ijs werd door een vakbekwame proefjury, beoordeeld op smaak, kleur, geur en structuur.

Uitslag Gouden IJsspatel:

1. Robin Alting van De IJssalon in Rotterdam

2. Pieter van der Poel van IJssalon van der Poel in Hengelo
3. Jonathan Sas van IJssalon Nelis in Weesp

De ijssalon die aan beide wedstrijden meedoet en de meeste punten scoort, wint uiteindelijk de eretitel IJssalon van het Jaar. IJssalon Luciano's behaalde dit jaar het hoogste aantal puntentotaal in beide wedstrijden. Winnaar Luc Blok van IJssalon Luciano's is dolgelukkig dat hij heeft gewonnen: "IJssalon Luciano's is vlakbij het huis van het kroonprinselijk paar in Wassenaar gelegen. Nu ik voor de tweede keer gewonnen heb, hoop ik dat ze ons eens een bezoekje komen brengen om van onze heerlijke ijscoupes te proeven."

Luc Blok deed afgelopen zondag ook mee aan de kick-off van de IJsvak 2006 en werd toen winnaar van 'Icing with the Stars'. Een uniek evenement waar top-ijsbereiders samen met een bekende Nederlander een bijzondere ijscreatie maakten van Morelia-ijs. De opbrengst van de actie met Morelia-ijs komt ten goede aan SOS kinderdorpen.
|                                                                          |
|Noot voor de redactie -