3 e persbericht van dinsdag 7 februari 2006

Eindhoven, 07-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Man in auto met vuurwapen bedreigd

Op de Woenselse Markt is dinsdag rond 15.00 uur een 83-jarige man uit Eindhoven met een vuurwapen bedreigd. De man reed met zijn auto uit een parkeervak toen een onbekende man het rechterportier opende en instapte. Hij eiste geld en bedreigde de automobilist met een vuurwapen. De bestuurder opende het portier en wilde uitstappen. Hierop is de verdachte zonder buit gevlucht richting Boschdijk.

Helmond: Man aangehouden na huiselijk geweld

In zijn woning in Helmond is dinsdag rond 15.00 uur een man van 38 jaar aangehouden. Hij had onenigheid met zijn 33-jarige vrouw waarop hij benzine in de woning had verspreid. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Best: Ontmantelde hennepkwekerijen aangetroffen

In een woning aan de Johannes Klingenstraat trof de politie dinsdag in een slaapkamer een ontmantelde hennepkwekerij met 183 kweekbakken aan. Ook in de schuur van de woning werd een reeds geoogste kwekerij met 220 kweekbakken aangetroffen. Ook viel de politie een woning aan de Bernard Beekmanstraat binnen waar in een schuur een geoogste kwekerij met 216 kweekbakken werd gevonden. Alle aangetroffen kweekbakken en de bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd in beide panden illegaal afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaren van de kwekerijen.

Handel: Automobilist gewond

Op de kruising Haveltweg Fuik is dinsdag rond 18.10 uur een 20-jarige automobilist uit Handel gewond geraakt. De man kwam uit de Fuik gereden en kreeg geen voorrang van een 29-jarige automobilist uit Elsendorp die over de Haveltweg aan kwam rijden. De man uit Handel kwam met zijn auto in een tuin terecht en liep verwondingen aan zijn neus en lippen op. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan.

Steensel: Snelheidscontrole

Op de Eindhovenseweg zijn dinsdag tussen 9.20 en 15.00 uur 2.311 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 130 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is onbekend.