Ingezonden persbericht


Mavim introduceert Mavim 5

Functionaliteit en gebruiksgemak Mavim SIS verder vergroot

Noordwijk, 7 februari 2006 Mavim, internationaal ontwikkelaar en leverancier van Mavim SIS, brengt een nieuwe versie van het populaire softwareprogramma op de markt. Met Mavim SIS is het mogelijk alle informatie in een organisatie vast te leggen, te beheren en toegankelijk te maken via verschillende media zoals internet, extranet en pda. Zo biedt de software inzicht in en controle over de bedrijfsprocessen. Mavim 5, zoals de nieuwste versie van Mavim SIS heet, biedt meer en verbeterde functionaliteit en is nog eenvoudiger in gebruik.

De nieuwe versie is uitstekend ontvangen door onze klanten , zegt Michiel Arens, directeur van Mavim. Ruim twintig procent van onze klanten heeft al vóór de officiële introductie besloten de overstap te maken. We hebben in Mavim 5 dan ook zo goed mogelijk gehoor gegeven aan de wensen en eisen van onze gebruikers. Ze kunnen op een heel intuïtieve manier gebruikmaken van allerlei geavanceerde mogelijkheden en hun werkprocessen en documentstromen nog beter controleren.

De belangrijkste wijzigingen


· Vernieuwde schermen en menu's

Belangrijke functies direct onder handbereik en bedieningsknoppen afgestemd op de look & feel van Microsoft Windows XP. Alle schermen instelbaar en verschuifbaar.


· Navigeren via schema's

Met één klik bepalen eindgebruikers hoe ze willen navigeren op de website. Via schema s (top-down en bottom-up) vinden ze de weg door alle processen.


· Extra eigenschappen toekennen aan onderwerpen

Extra informatie (metagegevens) toevoegen aan een bepaald onderwerp of onderwerptype, bijvoorbeeld eigenaar, vervaldatum enzovoort.


· Mavim RSS feed

Abonnement voor automatische ontvangst van nieuwe informatie over bepaalde onderwerpen op Mavim-website.


· Mavim MySite

Eenvoudig een website maken in de organisatiehuisstijl, zonder kennis van HTML.


· Distributiecentrum

In één oogopslag inzicht in alle beschikbare Mavim-informatie voor controle over versies uit de eigen database of die van anderen.


· Nieuwe tekstverwerker

Spellingcontrole, tabellen maken en andere geavanceerde tekstverwerkingfuncties zoals bekend van Microsoft Word.


· Betere schema s maken

Naar keuze werken met EPC-schema s voor activiteiten en status in één model, of met eigen processchema s. Unieke functie voor analyse van koppelvlakproducten in een Idef-decompositie.


· Sneller toegang tot help, zoeken en vervangen

Help, zoeken, vervangen en direct toegang tot Mavim-support via het taakvenster.


· Lijst- en boomweergave in één scherm

Met één klik van Boomweergave naar Onderliggende onderwerpen (voorheen lijstweergave) met direct toegang tot het nieuwe sorteerscherm.


· Intelligente helpfunctie

Intelligente gebruikersondersteuning bieden door eenvoudig nieuwe helpbestanden te maken en hieraan regels en procedures te koppelen.


· Websites koppelen aan toepassingen

Met de LinKit! basismodule van Affixion kan bijna iedere Windows-toepassing gekoppeld worden aan Mavim- webpagina s.

Ga voor meer informatie over de uitgebreide functionaliteit van Mavim Versie 5 naar www.mavim.nl.

Mavim 5 is eind februari 2006 beschikbaar. De nieuwe versie is ook verkrijgbaar via Surfdiensten, onder de naam Webserver Based Mavim. Surfdiensten sluit contracten (SURF-licenties) af met ICT-aanbieders en biedt deze tegen aantrekkelijke tarieven aan het hoger onderwijs en instituten voor wetenschappelijk onderzoek in Nederland en in België.

Over Mavim

Mavim is de internationale ontwikkelaar en leverancier van Mavim SIS, een softwarepakket voor het vastleggen, beheren en het via onder meer internet, extranet en pda toegankelijk maken van alle informatie in een organisatie. Het programma maakt werkprocessen zichtbaar en beheersbaar en verankert beleid in procedures en afspraken. Het maakt zichtbaar wie wàt doet op welk moment, op welke manier en waarom. Zo vormt het de basis voor systemen voor onder meer kwaliteitsmanagement, compliance en workflowmanagement en levert het een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de bedrijfsprocessen. Mavim heeft nu ruim 125.000 licenties uitstaan bij meer dan 850 klanten in het bedrijfsleven, de overheid en semi-overheid. Zoals diverse ministeries, provincies en gemeenten. Maar ook bij TNT, T-Mobile, Eneco, Interpay en UMC Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.mavim.com.



Ingezonden persbericht