Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen, 07-02-2006

Boete voor rijden onder invloed
KLAZIENAVEEN Maandagmiddag heeft de politie een 47-jarige man uit Klazienaveen aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Hij was op de Hillegondastraat bij een aanrijding betrokken. De politie laat alle bestuurders die betrokken zijn bij een aanrijding blazen. Daarbij bleek dat de man 0,6 promille alcohol in het bloed had. Na overleg met het Openbaar Ministerie heeft de Klazienavener een boete van 300 opgelegd gekregen. (06-111394)

Navigatiesystemen gewilde buit
ASSEN Maandag zijn bij twee inbraken in autos aan de Balkenweg en de Witterhaar, beide op parkeerplaatsen, navigatiesystemen gestolen. In beide gevallen zijn de portierruiten vernield om binnen te komen.

Politie onderzoekt kerkinbraken
De afgelopen dagen is ingebroken in drie Hervormde Kerken in Coevorden, Oosterhesselen en Dalen. Daarbij is geld gestolen. Eveneens zijn kasten opengebroken en is de boel doorzocht. Bij de inbraken is schade aangericht, onder meer aan glas-in-loodramen.

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag. Telefoon 0592 361127 of 06 22662875.