Ingezonden persbericht


Scheepvaartonline: unieke informatie- en communicatiedienst voor de binnenvaart

In heel West-Europa mobiele toegang tot de belangrijkste nautische informatie

Almere, 7 februari - Voor binnenvaartondernemers is vanaf nu het raadplegen van diverse media zoals teletekst, internet, radio en tv om actuele nautische informatie bij elkaar te vergaren verleden tijd. Met Scheepvaartonline wordt nu alle belangrijke informatie in één keer beschikbaar gesteld. Ook e-mail en internettoegang behoren tot de mogelijkheden van deze nieuwe, gezamenlijke dienst van de partners Galaxy Business Networks, Dacom Telecommunicatie, Probus Maritiem en Navimar.

Het concept van Scheepvaartonline is ingegeven door het feit dat een binnenvaartschipper uit allerlei verschillende bronnen moet putten voor zijn informatievoorziening over bijvoorbeeld waterstanden, doorvaarhoogten, bedieningstijden van bruggen en sluizen, het weer en scheepvaartberichten. Via het scherm van Scheepvaartonline komt al deze informatie samen, waardoor alle gegevens in één keer beschikbaar zijn op de computer van de schipper. De informatievoorziening strekt zich uit tot het hele West-Europese vaargebied.

Met Scheepvaartonline is een totaalpakket voor informatie en communicatie in de binnenvaart beschikbaar. Galaxy Business Networks en zijn gespecialiseerde partners bieden verschillende abonnementsvormen op basis van GPRS en UMTS/GPRS. Het pakket bestaat uit software, een GPRS-modem of PCMIA-kaart voor UMTS, een buitenantenne en tien meter kabel. Voor de informatievoorziening wordt samengewerkt met gerenommeerde partijen zoals het KNMI en Rijkswaterstaat. Alle dataverkeer, inclusief e-mail en internet, wordt getransporteerd via het beveiligde netwerk van Galaxy, waardoor virussen en dergelijke geen kans krijgen. Deze dienst sluit verder naadloos aan bij het Scheepvaert-abonnement voor mobiele telefonie van Galaxy dat in 2004 speciaal voor de binnenvaart is geïntroduceerd.

####

Over Galaxy Business Networks
Galaxy Business Networks, opgericht in 1998 en onderdeel van de Galaxy Group, is leverancier van vaste- en mobiele-communicatiediensten voor MKB-bedrijven. Galaxy verzorgt het ontwerp, de ontwikkeling, het onderhoud en het beheer van de communicatie-infrastructuren bij klanten. In samenwerking met zusterorganisatie All IP Europe biedt Galaxy beveiligde totaaloplossingen voor spraak- en datacommunicatie via DSL, GPRS en Voice over IP. Galaxy biedt deze oplossingen ook afzonderlijk aan. Het bedrijf heeft samenwerkingsverbanden gesloten met KPN en KPN Mobile.