Ingezonden persbericht


Focus en innovatie kenmerken het tienjarige bestaan van Juniper

Schiphol-Rijk, 7 februari 2006 - Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) viert deze week zijn tienjarig bestaan. Vanaf de oprichting in 1996 streeft de onderneming naar verbetering van wereldwijde informatieuitwisseling. Inmiddels is Juniper een grote partij in zijn sector met 8.000 klanten in 75 landen. De onderneming telt 4.000 werknemers en heeft een jaaromzet van meer dan $ 2 miljard. Focus en innovatie zijn steeds bepalend geweest voor het succes van Juniper.

"Tien jaar geleden bracht Juniper hevige concurrentie teweeg in de markt voor geavanceerde routers. Dit betekende voor internetbedrijven over de hele wereld een aanzienlijke verbetering in aanbod, kosten en prestaties. De onderneming heeft zijn innovatieve koers in de periode daarna aangehouden en kan vol positieve verwachtingen uitkijken naar zijn twintigste verjaardag", zegt Vinton Cerf, Chief Internet Evangelist bij Google/Regus.

"In de afgelopen tien jaar heeft Juniper een essentiële rol gespeeld bij de verschuiving van ATM-telecomnetwerken naar IP-netwerken. Geen enkele andere telecom-carrier wilde daarover nadenken vóór Juniper ermee begon. Van de droom van één enkele ingenieur is het gekomen tot een grootschalige, wereldwijde transformatie. Dit voorbeeld geeft aan hoeveel kracht er kan uitgaan van ondernemerschap", zegt Vinod Khosla, venture capitalist en oprichter van Sun Microsystems.

"Al vanaf het begin richt Juniper zich op het oplossen van complexe vraagstukken van klanten door de innovatieve inzet van de meest geavanceerde technologieën", zegt Pradeep Sindhu, oprichter en Chief Technology Officer van Juniper Networks. "Tien jaar geleden was het de vraag welke schaal een netwerk vereiste om de explosie van internetverkeer aan te kunnen. Met de introductie van de innovatieve M40 was dit probleem opgelost en waren nieuwe prestatieniveaus mogelijk. Op dit moment zijn we bezig intelligentie en beveiliging toe te voegen aan netwerken voor serviceproviders en zakelijke klanten. We spelen in op hun vragen zoals we dat altijd hebben gedaan: met innovatieve oplossingen op basis van de meest geavanceerde technologie."

Vanaf de introductie van de M40 is Juniper klanten steeds tegemoetgekomen met nieuwe producten, zoals de T640, het eerste routing-platform met multi-terabit schaalbaarheid. Junipers netwerken behoren hiermee tot de meest strategische en belangrijkste wereldwijd, zoals die van de top-25 serviceproviders en 77 procent van de Fortune 100-bedrijven. In 2003 lanceerde Juniper met succes het Infranet Initiative. Met dit initiatief introduceerde Juniper een nieuw model voor het omgaan met beveiligings- en betrouwbaarheidsvraagstukken op internetgebied. Het initiatief werd wereldwijd gesteund door verschillende telecom-carriers en IT-bedrijven. Ook nu richt Juniper zich voortdurend op innovatie, bijvoorbeeld met de introductie van de Secure Services Gateway. Met dit geïntegreerde beveiliging- en routing-platform kunnen vestigingen van bedrijven die met elkaar verbonden zijn via een breedbandverbinding hoge prestaties realiseren.

"We zijn heel blij met de ondersteuning die we hebben gekregen van tal van klanten en relaties waarmee we de afgelopen tien jaar gewerkt hebben. Hun vertrouwen en betrokkenheid zijn van onschatbare waarde geweest voor Juniper en stelden ons in staat deze mijlpaal te bereiken," zegt Scott Kriens, Directeur en Chief Executive Officer van Juniper Networks. "Naarmate netwerken strategisch steeds belangrijker worden, werken we in het komende decennium verder aan netwerkinnovatie."

In zijn tienjarig bestaan zag Juniper zijn marktaandeel flink toenemen. Volgens onderzoeksbureau Gartner is de onderneming op dit moment de nummer twee in de Service Provider Routing-markt met een marktaandeel van meer dan 30 procent in de subcategorieën Core, Edge en Broadband. Juniper heeft deze positie al dertien opeenvolgende kwartalen. In het vierde kwartaal van 2005 kreeg Juniper voor het eerst erkenning voor zijn positie in de markt voor High-End Enterprise Routing. Volgens de Synergy Research Group was de onderneming hier nummer twee met een marktaandeel van meer dan 25 procent. Bovendien heeft Juniper in het Magic Quadrant van Gartner een plaats in het leiderskwadrant voor alle beveiligingssegmenten waarin het bedrijf actief is, waaronder Firewall, IPSec VPN, SSL VPN en IPS.

# # #

Over Juniper Networks
Juniper Networks maakt veilige en gegarandeerde communicatie mogelijk via één IP-netwerk. Op basis van de gespecialiseerde, hoogwaardige IP-platforms van het bedrijf kunnen klanten op elke schaal uiteenlopende services en applicaties ondersteunen. Serviceproviders, ondernemingen, overheden en onderzoeks- en onderwijsinstellingen over de gehele wereld vertrouwen op Juniper Networks om netwerken te bouwen, die maximaal afgestemd zijn op de behoeften van gebruikers, services en applicaties. Het portfolio van bewezen netwerk- en beveiligingsproducten ondersteunt veeleisende netwerken met complexe eisen op het gebied van schaalgrootte, beveiliging en prestaties.

Ingezonden persbericht