Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Data-oplossing met `s werelds kleinste harde schijf in de hoofdrol Imation's Micro Hard Drive: draagbare datakluis voor waardevolle bestanden

Neuss (Duitsland), 7 februari 2006 ­ Imation, vooraanstaand leverancier van verwisselbare opslagmedia, introduceert de Micro Hard Drive (MHD), een data-oplossing met 's werelds kleinste harde schijf in de hoofdrol. De Imation Micro Hard Drive (MHD) is uitermate geschikt voor mobiele gebruikers die behoefte hebben aan een draagbare en veilige oplossing voor het delen, opslaan en meenemen van gegevens.

Imation's MHD heeft een geïntegreerde, flexibele USB-kabel en is eenvoudig mee te nemen en te bevestigen door de MHD aan een koffer of broekriem te bevestigen. De Micro Hard Drive heeft een opslagcapaciteit van 4 gigabyte en kan bestanden uitwisselen tussen Windows-, Mac- en Linuxbesturingssysteem. De microgigant weegt slechts 52 gram, heeft een afmeting van 8 bij 4 cm, en kan tegen een stootje, tot 1000 maal de valversnelling.

De metalen Micro Hard Drive herbergt de kleinste harde diskdrive (HDD) ter wereld, ontworpen door Toshiba.* Deze HDD heeft een diameter van ongeveer 1,2 centimeter en is krachtig genoeg om bedrijfspresentaties, illustraties, muziek en e-mails in op te slaan.

Toshiba's 0,85 inch is de eerste HDD die een opslagcapaciteit heeft van meer dan een gigabyte en die in een vrije sleuf met een breedte van onder de inch (2,54 cm) past. Hierdoor is hij uiterst geschikt voor de volgende generatie mobiele apparaten, zoals mobiele telefoons, digitale audiospelers, zakcomputers en videocamera's.

Ook in Nederland is de laatste tijd weer is gebleken hoe gevoelig het omgaan met vertrouwelijke digitale gegevens ligt. Imation biedt met de Micro Hard Disk Drive de mogelijkheid om de bestanden goed te beveiligen. Voor Windows- en Mac-gebruikers is er bestandssynchronisatie- en versleutelingssoftware beschikbaar. Deze software maakt in de achtergrond veiligheidskopieën van bestanden en zorgt voor goed versiebeheer door bestanden automatisch te synchroniseren. De encriptiesoftware zorgt voor bescherming tegen ongeoorloofde toegang door alle bestanden te versleutelen met 128-bits encriptie.


* Deze diskdrive heeft een vermelding in het Guinness Book of World Records 2005 gekregen. PublieksWerk / Imation 1/2

"De Imation Micro Hard Drive biedt de optimale combinatie van capaciteit, betrouwbaarheid en toegankelijkheid voor mobiele gebruikers en is zeer geschikt voor gebruik in zware omstandigheden. Of gebruikers hoge-capaciteitsbestanden willen delen, opslaan of meenemen, de Imation Micro Hard Drive zorgt ervoor dat de bestanden er zijn waar en wanneer men ze nodig heeft", zegt Frank Goedbloed, productmanager Flash bij Imation EMEA.

Prijs en beschikbaarheid
De Imation Micro Hard Drive met een opslagcapaciteit van 4 gigabyte is vanaf februari beschikbaar bij de erkende wederverkopers en heeft een adviesverkoopprijs van 169,99 (exclusief BTW). Meer informatie over de verkooppunten is te vinden op www.imation.nl/verkooppunten.

Over Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische en optische verwisselbare-opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Imations tapecartridges worden gebruikt in rekencentra en gedistribueerde opslagnetwerken en toegepast bij gegevensverwerking en -beveiliging, in bedrijfscontinuïteitsprogramma's en voor backup en archivering. De vraag naar Imations optische producten en diskettes wordt gedreven door de behoefte aan betrouwbaarheid, gemak en draagbaarheid bij de opslag en het beheer van zakelijke gegevens, foto, film, illustraties en muziek op bedrijfs- en thuiscomputers en steeds vaker in consumentenelektronica.

Imation is een verzelfstandiging van 3M en heeft meer dan vijftig jaar ervaring in tape en meer dan twintig jaar ervaring in optische media. Inmiddels is Imation tien jaar zelfstandig en heeft zich als doel gesteld om vandaag de technologie van morgen te leveren. Met meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn en meer dan driehonderd patenten op haar naam, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische en optische media te bestendigen. Imation heeft 2225 mensen in dienst. Imation behaalt 54% van de omzet buiten de V.S.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com

PublieksWerk B.V. Imation Europe B.V. Marije Verdouw Mady Wiessenberg (020) 486 21 39 (020) 654 21 54

marije@publiekswerk.nl mdwiessenberg@imation.com

PublieksWerk / Imation 2/2


---- --