Ingezonden persbericht


CipherTrust introduceert RADAR

Real time informatiedienst waarschuwt voor phishing- en zombieaanvallen

Utrecht, 07 februari 2006 - CipherTrust, leverancier van beveiliging van electronische communicatie, brengt RADAR op de markt, een internetdienst die bedrijven informeert en alarmeert over phishing-aanvallen en geïnfecteerde zombie-PC's binnen het bedrijfsnetwerk.

De basis van RADAR is gelegd in de geavanceerde reputatierapportages die CipherTrust genereert uit continue, structureel en grootschalig onderzoek naar patronen in het mailverkeer van miljoenen PC's. CipherTrust ontdekt op die manier meer dan 17.00 phishing-aanvallen per maand en gemiddeld 250.000 nieuwe zombies per dag. De enorme toename en de ernst van de gevolgen van de aanvallen hebben het vertrouwen in email aanzienlijk geschaad. CipherTrust RADAR helpt dit vertrouwen te herstellen door bedrijven tijdig te waarschuwen voor dit soort fraudepraktijken.

Klanten kunnen op elk gewenst moment via hun RADAR-abonnement patronen bekijken van computers in hun eigen netwerk en daarbuiten. De service waarschuwt pro-actief als de naam van het bedrijf voorkomt in frauduleuze boodschappen. Ook als IP-adressen binnen het eigen netwerk afwijkend gedrag vertonen volgt een waarschuwing. Vervolgens helpt CipherTrust potentiële gedupeerden te informeren over de fraude en de criminelen op te sporen.

'RADAR is bedoeld om de reputatie van onze klanten te beschermen. Of dat nu gaat om het opsporen en stoppen van phishing-activiteiten en het frauduleus gebruik van de bedrijfsnaam of het blokkeren van een als zombie ingezette computer', zegt Paul Judge, CTO van CipherTrust. 'Ons klantenbestand biedt ons een onuitputtelijke en representatieve bron van onderzoek en helpt ons het ecosysteem van emailcommunicatie te begrijpen. We zijn in staat aanvallen en hun oorsprong te achterhalen. Die intelligentie gebruiken we om onze klanten te informeren.'

'De toepassingsgebieden van RADAR 360 zien we vooral bij bedrijven die E-commerce of E-banking applicaties in hun proces hebben., zegt Haiko Wolberink, Regional Sales Manager Noord Europa van CipherTrust. 'Radar Inside, onderdeel van RADAR 360, biedt bijvoorbeeld ISP's de mogelijkheid om snel, effectief en tegen lage kosten zombies binnen het eigen netwerk te identificeren en hiertegen acties te ondernemen'.

De basis van RADAR is een constante informatiestroom vanuit het structurele patroononderzoek dat CipherTrust uitvoert via TrustedSource, zijn intelligente onderzoekssysteem. Deze analyseert data vanuit diverse perspectieven en op diverse criteria. Daarbij passeren maandelijks meer dan 100 miljard emails van consumenten en nog eens 10 miljard zakelijke emails het systeem. Wereldwijd heeft CipherTrust meer dan 4500 grote organisaties en instellingen in zijn netwerk. Het onderzoekssysteem kent indicaties toe van verwacht gedrag van elke zender in het netwerk. Deze indicaties zijn zichtbaar voor de klanten van de service.

Prijs en verkrijgbaarheid
CipherTrust RADAR is verkrijgbaar in twee modules. RADAR 360 helpt grote (financiële) organisaties hun betrokkenheid in online fraude op te sporen en RADAR Inside geeft bedrijven inzicht over zombies en andere verdachte activiteiten in hun netwerk. RADAR is verkrijgbaar als een abonnement vanaf ¤ 8.500 per jaar.

------

Over CipherTrust
CipherTrust levert beveiliging voor digitale communicatie in de vorm van oplossingen voor diverse netwerklagen. Het beschermt zowel tegen inkomende gevaren zoals spam, virsusen, intrusions en phishing, als overtredingen tegen beleid en regelgevind van uitgaand verkeer. CipherTrust beschermt het mailverkeer van het grootste aantal bedrijven wereldwijd, waaronder ruim eenderde van de Fortune 500, door het intelligente, structurele patroongebaseerde onderzoekssysteem TrustedSource (www.trustedsource.org). CipherTrust is privaat gefinancierd met steun van enkele Venture Capitalists. Meer informatie: www.ciphertrust.com

Meer persinformatie en/of afbeeldingen in hoge resolutie: Francine Loos
Wisse Kommunikatie
Telefoon 026 443 1523
Email francine.loos(at)wisse-worldcom.nl

Bij een phishing-aanval wordt ontvangers via misleidende e-mailberichten verzocht om wachtwoorden, creditcardnummers en gebruikersnamen (vaak via een nagemaakte bank- of veilingsite) te verstrekken.

Een zombie is een computer die door computercriminelen is geconfisceerd om spam en virussen te versturen. Deze zijn verpakt in normaal ogende email-bijlagen of uitnodigingen om een bestand te downloaden. Opent de nietsvermoedende ontvanger deze bestanden, dan raakt zijn computer besmet en kan hij door de criminele ingezet worden voor nieuwe aanvallen.