Gemeente Delfzijl

BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

DATUM: 31 januari 2006 PUBLIEK

portefeuille burgemeester mw. drs. M. Appel-de Waart

1. Besluitenlijsten vergadering Burgemeester en Wethouders d.d. 24 januari 2006.

Conform concept vastgesteld.

2. Integrale handhaving.


- vaststellen Integraal werkprogramma handhaving 2006;
- werkprogramma ter kennisname van de gemeenteraad brengen.

portefeuille wethouder mw. drs. M.A. Scharft-Beerepoot

3. Potentieel verontreinigde locaties ten aanzien van bodemverontreiniging.

Vaststellen Beleidsnota Bodemverontreiniging 2005-2030: deelproject fase 1 aanpak werkvoorraad 2005 t/m 2009.

4. Perceel grond nabij de Groote Heekt te Holwierde.

Het verzoek tot verkoop van een gedeelte van het perceel grond gelegen nabij de Groote Heekt te Holwierde afwijzen.

5. Het waterzijdig inregelen van diverse centrale verwarmingsinstallaties in de gemeentelijke gebouwen.

1. In te stemmen met het overzicht van de kosten en de baten voortvloeiend uit het plan om diverse centrale verwarmingsinstallaties van de gemeentelijke gebouwen waterzijdig in te regelen; 2. Het plan op te nemen in de voorjaarsnota 2006 als beleidswens; 3. Het plan ter kennis brengen van de raad in het kader van de actieve informatieplicht.

6. Beoordeling bouwkosten bouwaanvragen.

Samenwerkingsverband met de gemeente Groningen nastreven.

7. Verzoek van dhr. T. Snijder om medewerking te verlenen voor het wijzigen van de bestemming van het perceel Houtweg 5 te Farmsum.


- Geen medewerking verlenen aan het verzoek betreffende de uitoefening van detailhandel inde vorm van een (vrij)markt gedurende drie dagen per week;
- Vrijstelling verlenen van het bepaalde in artikel 12, lid 1, van de voorschriften van het bestemmingsplan "Oosterveld-Koveltemp" voor een aantal aktiviteiten.

portefeuille wethouder dhr. mr. B.G. Westerink

8. Herinrichting openbare ruimte Brede School Tuikwerd.

1. in te stemmen met de verkeersmaatregelen en herinrichting openbare ruimte rondom de Brede School Tuikwerd; 2. De raad voorstellen hiervoor het benodigde krediet groot E 135.000,00 beschikbaar te stellen conform het Meerjaren Ontwikkelingsplan (ISV 2005-2009).

9. Inbraakbeveiliging basisscholen.

Aan de gemeenteraad voorstellen een krediet groot E 115.000,00 beschikbaar te stellen voor optimalisering van de inbraakbeveiliging van de basisscholen in de gemeente.

10. Conceptverslag van de vergadering van de Etnische Raad d.d. 17 januari 2006.

Ter kennisneming.

11. Quickscan Brede School, MFC en sporthal in Delfzijl Noord.

De raad voorstellen de uitkomsten van de quickscan te onderschrijven en het college in de gelegenheid stellen door te gaan met de verder uitwerking van de huidige plannen en daarbij rekening te houden met de gegeven adviezen en de quickscan voor het overige voor kennisgeving aan te nemen.

12. Nieuwe clubaccommodatie op sportpark Centrum te Delfzijl voor de voetbalvereniging EemsBoys en de atletiekvereniging Fivelstreek.

1. Het bij nota nieuw beleid en ombuigingen in 2003 beschikbaar gestelde krediet van E 248.333,-- ter beschikking stellen aan v.v. EemsBoys voor het ingediende renovatie/nieuwbouwplan; 2. De raad voorstellen voor dit renovatie/nieuwbouwplan E 50.000,-- extra beschikbaar te stellen als afkoopsom van de onderhoudsverplichtingen; 3. Als voorwaarde stellen dat de atletiekvereniging Fivelstreek tegen een reële kostenvergoeding gebruik kan maken van de EemsBoys accommodatie; 4. De raad voorstellen het verzoek van de atletiekvereniging Fivelstreek om E 75.000,-- voor een eigen accommodatie niet te honoreren; 5. De opstallen (exclusief de tribune) te privatiseren en over te dragen aan de EemsBoys (voorwaarde voor het beschikbaar stellen. 6.

Prohl H
Gemeente Delfzijl
Johan van den Kornputplein 10
9934 EA, Delfzijl
Netherlands

e-mail: H.Prohl@delfzijl.nl


---- --