Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe stelt Flex 2.0 Beta-producten beschikbaar voor ontwikkelaars

Nieuwe uitbreiding van Flex Enterprise Services 2.0 en gratis Software Development Kit zorgen voor rijke internetapplicatieontwikkeling

Amsterdam, 7 februari 2006 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) stelt de Beta-versies van de Adobe® Flex" 2.0-productreeks en Adobe®Flash Player 8.5 beschikbaar. Adobe Flash Player is de grootste applicatieontwikkelingsoplossing voor het maken van rijke internetapplicaties. Ontwikkelaars kunnen nu de nieuwste generatie Web-belevingen maken waarmee organisaties gebruikers effectiever kunnen aangrijpen, de productiviteit kunnen vergoten en betere bedrijfsresultaten kunnen boeken.

"Gedurende de laatste tien jaar hebben we veel technologieën gebruikt om rijkere internetapplicaties te maken voor onze klanten, zoals DHTML-gebaseerde technologie en AJAX-technieken. Hierbij werd altijd óf de productiviteit van de ontwikkelaar óf de rijke gebruikerservaring ingeperkt", zegt Dave Wolf, vice president bij Cynergy Systems. "Met Flex 2.0 en Flash Player 8.5 kunnen we eindelijk de rijke applicaties leveren die onze klanten wensen zonder compromissen te moeten sluiten. Dat is het effect van Web 2.0!"

De Flex 2.0-productreeks biedt ontwikkelaars een krachtig en uitgebreid applicatieraamwerk. Het heeft een intuïtief programmeringmodel, standaardgebaseerde data-integratie en een krachtige Enclipse-gebaseerde integrated development environment (IDE) voor applicatieontwikkeling en UI-ontwerp. Flex 2.0 heeft een uitgebreide component-bibliotheek, geavanceerde data-integratie en ondersteuning voor standaard back-end server-infrastructuren. Hierdoor kunnen ontwikkelaars vrijwel elk type internetapplicatie ontwikkelen, van eenvoudige interactieve sites, rijke data-dashboards en portals tot data-intensieve enterprise-applicaties.

"Adobe richt zich op het ontwikkelen van gereedschappen en servers die applicatieontwikkelaars nodig hebben om aansprekende rijke internetapplicaties te maken. Van interactieve productconfiguraties tot aan missiekritische enterprise-applicaties", zegt David Mendels, senior vice president, Enterprise and Developer Business Unit bij Adobe. "De reacties op de lancering van de alpha-versie van de Flex 2.0-productreeks waren overweldigend. We kunnen niet wachten om te zien wat ontwikkelaars zullen doen met de nieuwe mogelijkheden van deze lancering."

De volgende componenten zijn onderdeel van het Flex Beta-programma: " Flash Player 8.5 - de nieuwste high-performance client runtime voor aansprekende Web-belevingen " Flex Framework 2.0 - het programmeringmodel en de component-bibliotheek van Flex " Flex Builder 2.0 - een Eclipse-gebaseerde IDE voor het ontwikkelen van rijke internetapplicaties met het Flex Framework " Flex Enterprise Services 2.0 - essentiële data-services en een open adapterarchitectuur voor het leveren van data-intensieve rijke internetapplicaties en een uitgebreide integratie met de service-gebaseerde enterprise-infrastructuur " Flex Charting Components 2.0 - uit te breiden componenten voor geavanceerde datavisualisatie

Prijzen en beschikbaarheid
De Flex 2.0-productreeks zal naar verwachting in de eerste helft van 2006 commercieel beschikbaar zijn. Adobe is een nieuw geclassificeerd licentiemodel aan het introduceren om de kracht van Flex-ontwikkelingen voor alle professionele applicatieontwikkelaars beschikbaar te kunnen maken. Het Flex Framework zal gratis beschikbaar zijn in de Flex Software Development Kit. Hierin zit de comand line compiler en documentatie die nodig is om Flex-applicaties te ontwikkelen, samen te stellen en te implementeren. Deze zijn gekoppeld met XML- en SOAP-webservices zonder extra kosten of server-licentie. Flex Builder 2.0 zal minder dan 1.000 US dollars bedragen en levert een geavanceerd visueel ontwerp, intelligente codebewerking, debugging en automatische tests voor het leveren van rijke internetapplicaties. Het gebruik van Flex Enterprise Services 2.0 zal gratis zijn voor een beperkt aantal gebruikers op een losstaande, niet-geclusterde server. Flex Enterprise Services 2.0 zal ook beschikbaar worden per CPU-, per project- en op enterprise-basis. De definitieve prijzen en licenties voor de Flex 2.0-productreeks zullen worden aangekondigd als de producten commercieel beschikbaar zijn.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van het Flex 2.0 Beta-producten persbericht vindt u hier: http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/pr/feb2006/AdobeFlex.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2006 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Flash and Flex are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com