Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Start bouw peuterspeelzaal Van Heemskerckschool (06-02-2006)

Wethouder Cor Drost verricht op 7 februari om 11.00 uur de officiële starthandeling voor de bouw van de peuterspeelzaal aan de Van Heemskerckschool in Hoogezand.

Hij doet dit samen met medewerkers van de Van Heemskerckschool en de Timpaan Groep (Holding voor welzijn en kinderopvang Noord Nederland).

De gemeenteraad heeft op 12 juli 2005 besloten om de peuterspeelzalen de Speelhoorn in Martenshoek en Hummelhonk in de Oosterparkwijk te verplaatsen naar de Van Heemskerckschool in het Westerpark. De bouw van de peuterspeelzaal aan de Van Heemskerckschool heeft een goede spreiding van de peuterspeelzalen in de gemeente tot gevolg. Ook de kwaliteit van het gebouw wordt hiermee verbeterd, aangezien de gebouwen van de Speelhoorn aan de Meint Veningastraat en het Hummelhonk aan het dr. Zamenhofplein in slechte staat verkeerden. De oplevering van de nieuwbouw staat gepland in mei 2006. In de nieuwe peuterspeelzaal kunnen vier groepen peuters (60 kinderen in totaal) worden opgevangen. De peuters kunnen terecht op maan-, dins-, donder- en vrijdag. Dit aanbod is hetzelfde gebleven als in de oude situatie. De gemeente Hoogezand-Sappemeer vindt het belangrijk om de peuterspeelzalen onder één dak te plaatsen bij de basisscholen. In het preventief jeugd-en onderwijskansenplan, het School-Jeugd-Akkoord, is de doorlopende ontwikkelingslijn voor het jonge kind een belangrijk speerpunt. Door de fysieke koppeling kunnen de leidsters van de speelzalen en de leerkrachten van de basisscholen beter samenwerken. De kwaliteit van de overdracht van de peuters naar de basisschool wordt hiermee verbeterd.