Opsporing Verzocht

Maandag 6 februari 2006 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 7 februari 2006 (20.30 uur + 21.30 uur)

Diefstal met geweld in Blerick
Getuigenoproep in Amsterdam
Diefstal pinpas in Varsseveld
Sieraden in Gorkum
Overval op tankstation in Grijpskerke
Diefstal uit Westfries Museum in Hoorn
Inbraak bij DA-drogist in Goirle
Woningoverval in Dordrecht
Resultaten uitzending 31 januari en eventuele opgeloste zaken

Gezocht zaken

Amsterdam: Getuigenoproep

Varsseveld: Diefstal pinpas
Donderdag 22 september 2005 werd in Varsseveld een pinpas gestolen. Met de pas werd diezelfde dag gepind in Varsseveld. Ook werd die dag nog geprobeerd in Berkel-Enschot geprobeerd te pinnen.

Gorkum: Sieraden
In juni 2005 heeft er, n.a.v. een politieonderzoek, een doorzoeking plaatsgevonden in een huis Amsterdam. Hierbij zijn o.a. sieraden en audio-videoapparatuur aangetroffen. Door het tonen van enkele specifieke voorwerpen, die vóór maandag 13 juni 2005 zijn ontvreemd, hoopt de politie bekend te worden met de rechtmatige eigenar(en) hiervan.

Goirle: Inbraak DA-drogist
In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 oktober 2005 is er ingebroken in een DA-drogist in Goirle. Hierbij is o.a. een kluis gestolen met daarin een bankpas. Met de bankpas is zondagochtend 14 oktober gepind bij de Rabobank aan de Philipslaan in Roosendaal.

Woensdag 28 december 2005, rond 17.30 uur, krijgt de 88-jarige mevrouw Anne Bindels uit Amsterdam de schrik van haar leven. Drie mannen dringen haar huis aan de Goeman Borgesiusstraat in het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer binnen. De hoogbejaarde vrouw schrikt zo van het ongewenste bezoek, dat ze ter plekke een hartstilstand krijgt en overlijdt. Buurtbewoners hebben even vóór de inbraak drie mannen naar het huis van het slachtoffer zien lopen, alledrie met hun gezicht afgedekt. De politie vraagt nogmaals uw aandacht in deze zaak. Na onze uitzending van 10 januari was het team hoopvol over de tips en daarom gaat het onderzoek in volle gang verder.

Blerick: Diefstal met geweld Grijpskerke: Gewapende overval tankstation Zondagmiddag 13 november 2005 rijdt een medewerker van een beveiligingsbedrijf naar een bedrijf in Blerick, waar het inbraakalarm bij één van de eerste bedrijven op het bedrijventerrein is afgegaan. Hij zet zijn auto vóór een zwarte Peugeot 206. Bijna op hetzelfde moment springen er een paar mannen uit het openstaande raam van het bedrijf. Twee van hen komen als dollen op de beveiligingsman af. Na een paar pogingen de beveiligingsmaan uit te schakelen, gaan de daders er vandoor in hun zwarte Peugeot.

Maandagavond 9 januari 2006, een uur voor sluitingstijd, is een medewerkster van een Total tankstation in het Zeeuwse Grijpskerke de winkel aan het opruimen. Plotseling komen er twee mannen binnen. Eén van hen heeft een pistool. De mannen willen geld en het pistool wordt hardhandig op het lichaam van het slachtoffer gedrukt. Als zij de kassa open heeft gemaakt, roven de daders deze leeg en gaan er vandoor.

Hoorn: Diefstal uit Westfries Museum
Dordrecht: Gewapende woningoverval
In de nacht van zondag 9 op maandag 10 januari 2005 vindt een omvangrijke kustroof plaats in het Westfries Museum in Hoorn. Gedurende de nacht worden ruim 20 meesterwerken uit hun lijst gehaald en van hun houten frame ontdaan. Daarnaast wordt ook nog een grote collectie zilverwerk meegenomen. De waarde van de gestolen kunst ligt tussen de 10-15 miljoen Euro. Veel waardevoller is echter de kunsthistorische betekenis van de meegenomen stukken. Tezamen vertellen ze het verhaal van de streek West-Friesland.

Maandagavond 19 december 2005 wordt bij een huis in Dordrecht aangebeld. Als er open wordt gedaan dringen twee mannen, gewapend met een mes en een pistool, het huis binnen. De twee zoons worden beneden vastgetaped en moeten op de grond blijven liggen. De vader wordt meerdere keren hard met het pistool geslagen en, vlak voordat de daders er met een tasje sieraden en bankafschriften vandoor gaan, ook nog in zijn onderlichaam gestoken.