Ingezonden persbericht

Kunststof spuitgietproducten innoveren bestaand metalen product

Hybride transportband

DRACHTEN, 20060207 -- AWA Molding, gespecialiseerd in spuitgieten van kwaliteitsproducten en gevestigd in Drachten heeft samen met een nieuwe afnemer een tweetal nieuwe kunststof producten ontwikkeld voor een traditioneel volledig uit metaal gemaakt flessentransportsysteem. De voornaamste doelstellingen hierbij: slijtagevermindering, onderhoudsvriendelijkheid en kostenbesparing zijn ruim gehaald. Kunststof is in iedere kleur te verwerken, waardoor het eindproduct tevens zeer innovatief oogt.


Productverbetering
De traditionele transportbanden van de afnemer waren, of alleen verkrijgbaar uit geheel metaal, of alleen uit kunststof en daardoor beperkt inzetbaar. De nu ontwikkelde hybride transportband is modulair van opbouw en verenigt de sterkte van de 'oude' stalen band met de voordelen van kunststof (kleur, hogere slijtageweerstand). Het nieuwe product kan daardoor universeel worden ingezet. De onderhoudskosten van de nieuwe transportband zijn bovendien lager en de verwachte levensduur is langer. De markt heeft het product omarmt en de eerste hybride transportband is inmiddels verkocht aan Red Bull in Zwitserland.
China toeleverancier matrijs
Voor het maken van de matrijzen is gebruik gemaakt van Chinese toeleveranciers. AWA Molding heeft inmiddels ruime ervaring in het uitbesteden van fabricage van matrijzen naar de lage loon landen, zoals China. De nauwe samenwerking en stringente kwaliteitsbewaking over en weer leiden tot een product dat uitstekend past bij de kwalitatieve maatstaven die gelden in Nederland.

Kunststof Quick Scan
Om bedrijven inzicht te geven in de toepasbaarheid van kunststof, heeft AWA Molding de Kunststof Quick Scan ontwikkeld. Door deze Quick Scan is AWA Molding in staat om in een zeer kort tijdsbestek de opdrachtgever een gedegen analyse te verstrekken van de kostenreductie mogelijkheden binnen zijn of haar organisatie. Kunststof biedt veel voordelen en mogelijkheden. De functionaliteit of het design van een product kan aanzienlijk verbeterd worden. Bovendien kan het eindproduct een aanzienlijke kostenbesparing opleveren.




Ingezonden persbericht