Ingezonden persbericht


Mamut biedt uitkomst voor startende ondernemers

Gratis pakket Mamut Startbedrijf

Schiphol-Rijk, 7 februari 2006 - Uit onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is gebleken dat jaarlijks bijna 7.000 uitkeringsgerechtigden een eigen bedrijf starten. Dat is de uitkomst van het onderzoek 'Ondernemend de uitkering uit'. Om ervoor te zorgen dat de opstartfase succesvol verloopt, biedt Mamut deze en andere startende ondernemers het gratis softwarepakket Mamut StartBedrijf. Mamut StartBedrijf is speciaal gericht op beginnende ondernemingen en mensen die het starten van een onderneming overwegen.

Mamut StartBedrijf ondersteunt starters bij het opzetten van een effectieve structuur, een ondernemingsplan en een financieringsomgeving. Dit effectieve hulpmiddel, dat gratis te bestellen is via www.mamut.nl/startbedrijf, vergroot de kans op succes tijdens de opstartfase van een nieuw bedrijf.

Mamut StartBedrijf is een verzameling van toepassingen, tools en informatie die de eerste zet in de juiste richting geven bij de start van een bedrijf. Gebruikers vinden in het pakket een interactieve informatiedienst, een module voor het schrijven van een ondernemingsplan, een relatiebeheermodule (CRM), een factuurmodule en een module voor website- en webshop-bouw. Daarnaast omvat Mamut StartBedrijf een beheermodule voor artikelen en Mamut Online Backup voor het via internet back-uppen van bedrijfsdata.

"Veel starters beschikken over beperkte financiële middelen, zeker als de eerste omzet nog moet binnenkomen", zegt Dave Kroder, Country Manager van Mamut Nederland. "Om die bedrijven op weg te helpen, hebben we het gratis softwarepakket Mamut StartBedrijf ontwikkeld. Het is onze ambitie om er met deze oplossing voor te zorgen dat meer bedrijven succesvol door de eerste kritische fase heen komen."

###

Over Mamut
Mamut is een toonaangevende leverancier van ERP-, CRM- en internetoplossingen voor middelgrote en kleinere ondernemingen in Noord-Europa. Mamut biedt complete en gebruiksvriendelijke oplossingen aan tegen de beste prijs/prestatieverhouding met geïntegreerde oplossingen voor de boekhouding, verkoopondersteuning, het relatiebeheer (CRM), inkoop/logistiek, werknemers, projectbeheer en e-commerce. Meer dan 100.000 gebruikers vereenvoudigen hun dagelijkse werkzaamheden met Mamut. Aanvullende informatie over Mamut en zijn producten is beschikbaar op www.mamut.nl.