Digitale Gemeente Houten

Zandbergen stelt vragen over verbindingsweg t Goy

dinsdag 7 februari 2006 - Bron: Redactie SDGH

Fractie Zandbergen, straks Inwonerspartij Toekomst Houten, heeft vragen gesteld omtrent de verbindingsweg vanaf de Beusichemseweg naar het Groenedijkje in 't Goy.

Zie hieronder de brief met vragen.

De brief
Datum : 8 februari 2006.

Aan de voorzitter van de raad van de gemeente Houten.

Steller vragen: Fractie Zandbergen, straks Inwonerspartij Toekomst Houten.

Onderwerp: Verbindingsweg t Goy, gemeente Houten.

Het college wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:


1. Klopt het dat er gevorderde plannen van gemeentewege zijn om een verbindingsweg aan te leggen vanaf de Beusichemseweg naar het Groenedijkje in 't Goy?

2. Klopt het dat deze verbindingsweg dan louter zou moeten dienen ter betere ontsluiting van een aan het Groenedijkje gelegen individueel bedrijf, omdat een tweetal gezinnen, woonachtig in de bocht van het Groenedijkje, weigeren hun auto´s op eigen terrein te parkeren? 2. Is mijn informatie juist dat op het stuk land waar het tracé van genoemde verbindingsweg gepland zou zijn, tot vorig jaar nog een "produktiebos" stond en toen is gekapt?

3. Heeft deze bomenkap te maken met de huidige veronderstelde plannen inzake genoemde verbin-dingsweg en zijn toen de daarvoor geldende wettelijke regels, waaronder de verlening van een kapver-gunning, nageleefd?

4. Deelt u mijn mening, dat, indien bovenstaande vragen bevestigend worden beantwoord, het voor u de hoogste tijd is om met de betrokken bewoners van de Wickenburghseweg hierover een open en constructief overleg te voeren?

Toelichting: Al geruime tijd speelt de problematiek van een vlotte verkeersontsluiting van een indivi-dueel bedrijf, gelegen aan het Groenedijkje in t Goy. Dat zou vooral te wijten zijn aan het halstarrig blijven parkeren van autos in de bocht van het Groenedijkje door een tweetal aldaar wonende gezinnen. Ter oplossing van dat probleem zouden er thans van gemeentewege plannen zijn om een verbindingsweg aan te leggen vanaf de Beusichemseweg. Door enkele aanwonenden wordt zelfs niet uitgesloten geacht dat daarom vorig jaar al de bomenkap van een "produktiebos" heeft moeten plaatsvinden, hetgeen uiteraard zeer te betreuren is. Wellicht zou het aanbeveling dienen om de verkeerssituatie op de hoek Groenedijkje en Wickenburghseweg aan te passen door bijvoorbeeld op deze locatie twee parkeerplaatsen aan te leggen. In ieder geval dient u thans zo spoedig mogelijk een open en constructief overleg over deze problematiek met aanwonenden te voeren. Ook hier is bij hen de nodige onrust ontstaan. Er lijkt immers meer aan de hand te zijn dan een uit de hand gelopen buren-ruzie.

In afwachting van uw spoedige reactie, teken ik, hoogachtend en met groet,

Gerard Zandbergen, Fractie Zandbergen,
beoogd duo-lijsttrekker Inwonerspartij Toekomst Houten (I.T. H.).

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).