Politie Midden- en West Brabant


Bredaas echtpaar in woning overvallen

BREDA, 7 februari 2006

Bredaas echtpaar in woning overvallen

BREDA: Op dinsdagavond 7 februari 2006 vond een gewapende overval plaats in een woning aan de Vestingstraat in Breda. Dat gebeurde rond 20.20 uur.

Op het moment van de overval was een echtpaar in de woning aanwezig. De slachtoffers spreken over twee daders, die gewapend waren met een vuistvuurwapen. De overvallers gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. Tijdens de vlucht van de daders zijn er enkele schoten gevallen. Daarbij raakte niemand bij gewond. De vluchtroute en eventuele vervoermiddelen zijn op dit moment nog niet bekend.

De politie zette direct de omgeving af en startte meteen een grootschalig buurtonderzoek.
Het gedupeerde echtpaar is overgebracht naar het politiebureau Tuinzigtlaan, waar medewerkers van Bureau Slachtofferhulp voor hen werden ingeschakeld.
Personeel van de Technische Recherche van de politie Midden en West Brabant is direct begonnen met een uitgebreid sporenonderzoek. Zij kreeg daarbij ondersteuning van de Bredase brandweer, die de plaats delict in het licht zette. Op die manier kregen de technisch rechercheurs een beter zicht op de achter gebleven dadersporen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer