Gemeente Weert

25 januari 2006

informatie-avond ariËnsstraat, dr. nolensstraat, tijdigstraat en gedeelte dr. poelsstraat

De gemeente organiseert woensdag 8 februari a.s. een informatieavond over de rioolvervanging en herinrichting van de in de wijk Keent gelegen Ariënsstraat, Dr. Nolensstraat en Tijdigstraat. Verder is de aanleg van een verkeersplateau aan de orde dat moet komen ter hoogte van het speelterrein aan de Dr. Poelsstraat. De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in zaal Old Dutch aan de Kerkstraat.

Op initiatief van de wijkraad Keent is enige tijd geleden in dit kader een eerste bijeenkomst georganiseerd. Daar zijn alle verzoeken en opmerkingen van de huidige bewoners geïnventariseerd. Deze zijn als uitgangspunten meegenomen bij het ontwerpen van de plannen en afgestemd op het gemeentelijk beleid. Tijdens deze avond konden bewoners zich aanmelden voor een klankbordgroep. Via deze klankbordgroep zijn zowel de bewoners, wijkraad, PUNT Welzijn en Wonen Weert intensief betrokken geweest bij de ontwikkeling van de plannen zoals die nu worden gepresenteerd.

Nu de riolering in dit gedeelte van de wijk Keent wordt vervangen, wil de gemeente het schone hemelwater afkoppelen van de riolering. Dit in navolging van een succesvol verlopen soortgelijk project in de wijk de Biest.

6005.018 JN

---- --