Gemeente Baarn

Victoria wil jou

Deze week worden alle jongeren in Baarn uitgenodigd deel te nemen aan het Lagerhuisdebat op 8 februari in de Speeldoos. Op deze avond gaan 20 Baarnse jongeren onder leiding van Victoria Koblenko (bekend van o.a. GTST) in discussie met plaatselijke politici. Ook de belangstellenden in de zaal kunnen aan de discussie deelnemen en maken kans op de publieksprijs. Deze avond is de kans om de plaatselijke politiek te beïnvloeden als het gaat om kansen voor jongeren in Baarn!

Lagerhuisdebat met Victoria Koblenko en de Nachtzusters

Twintig jongeren uit Baarn kwamen vorige week bij elkaar om samen met Victoria Koblenko en een aantal locale politici het Lagerhuisdebat van 8 februari voor te bereiden. Stellingen als Stemmen heeft geen zin', De politiek weet niet wat er leeft onder jongeren', Er is onvoldoende huisvesting voor jongeren' en Baarn is niet jeugdvriendelijk' werden uitgekozen als onderwerpen om op 8 februari met elkaar in discussie te gaan. Tijdens de avond zullen de plaatselijke politieke partijen aanwezig zijn om duidelijk te maken waar zij bij de verkiezingen op 7 maart voor staan. De avond wordt afgesloten met muziek en cabaret door de Nachtzusters, bekend van Man bijt hond'. De Nachtzusters zullen met hun grappige liedjes en ludieke sketches een verassende draai geven aan de Baarnse actualiteit.

De kans om duidelijk te maken wat belangrijk is voor jongeren!

Deze week worden jongeren in cafe's, sportclubs, scholen en op het station aangesproken en uitgenodigd om naar het debat te komen. Op de flyer Victoria wil jou' staan de belangrijkste redenen om te komen. In de eerste plaats beloofd het een leuke avond te worden! Maar belangrijkste reden is toch om je voor te bereiden op de verkiezingen van 7 maart en je eigen toekomst in Baarn te bepalen. Plaatselijke politici gaan graag met je in debat over onderwerpen die jou bezig houden! Op deze manier kan je duidelijk maken wat jij belangrijk vindt en horen op welke manier de politici richting geven aan een Baarn dat ook aantrekkelijk is voor jongeren.

Het Baarns Lyceum heeft het initiatief omarmd en besteed op verschillende manieren aandacht aan het Lagerhuisdebat. In de lessen Nederlands en Maatschappijleer kunnen de leerlingen zich voorbereiden op de inhoudelijke onderwerpen die ter discussie staan en de wijze waarop zij het beste kunnen debatteren.

Meer informatie?

meer informatie bij Nicole Bosch, (035)5481771 of Janne Pijnenborg, (035) 5481717