Llink


wo 8 februari 2006 van 23:18 uur tot 23:43 uur op NED3

deze aflevering

Hollandse pot met Ayberk
Kan onze stoere Turkse boy Ayberk ook een beetje uit de voeten in de keuken of laat hij dat liever aan zijn moeder over? Daar komen we deze week achter want Ayberk gaat koken met Jandino Asparaat. Jandino is een Nederlands-Antiliaanse comedian en won op het Camaretten festival de persoonlijkheids prijs. Ze doen beiden de ultieme inburgeringstest, want op het menu staat andijvie stamppot met gehaktballen. Alles biologisch natuurlijk, eigenlijk heel logisch. Hier vindt je het recept.

Yonderboy
De Hongaar László Fogarasi, ofwel Yonderboi, was 19 jaar toen hij de wereld veroverde met zijn debuutalbum 'Shallow and Profound', daarmee stond hij onder andere op Lowlands. Nu 5 jaar later ligt zijn tweede album 'Splendid Isolation' in de winkel. Deze week een interview met de eigenzinnige Laszlo over de Hongaarse ziel in zijn muziek.

The Making of Ahlaam
Beschoten in de straten van Bagdad, gevangen genomen door Irakezen en Amerikanen. Dit is niet het verhaal van een soldaat of spion, maar van een regiseur. De 28- jarige Mohammed Al Daraji riskeerde zijn eigen leven om de film Ahlaam op te nemen. Wat hem bezielt vertelt hij in MoveYourAss.

Lees hier de recensie

Wereldverbeteraars of radicaal tuig
Op het 2Dh5 festival hier in Utrecht komen alle soorten activisten uit het hele land bijeen voor hetzelfde doel. Hoe kun je zo efficient mogelijk actie voeren. Eline is erbij en praat met het 'beruchte' Clown Army, die actie voeren door mensen aan het lachen te maken. Maar ook hardcore pappies als de Seals zijn aanwezig die niet vies zijn van geweld en het liefst tegenover de ME staan.