Provincie Overijssel

Veerman op werkbezoek reconstructie

Minister Veerman (LNV) bezoekt op woensdag 8 februari aanstaande de provincie Overijssel in het kader van de reconstructie. Commissaris van de Koningin mr. Geert Jansen ontvangt minister Veerman. Gedeputeerde Piet Jansen begeleidt de minister langs verschillende projecten die een goed beeld geven van de Overijsselse aanpak van de reconstructie.

Tijdens de verschillende bedrijfsbezoeken krijgt de minister tekst en uitleg over onder andere de gebiedsuitwerking Azelerbeek. In dit project zijn de wensen vanuit de overheden en de ideeën vanuit de streek bij elkaar gebracht. Het resultaat is een integrale gebiedsuitwerking die het volledige palet van de reconstructiedoelen bestrijkt. Op het bedrijf van de familie Jonker komt de planmatige kavelruil Diepenheim aan de orde die gezamenlijk met de landbouwers is opgepakt. Met deze kavelruil zal in vrij korte tijd de verkavelingsstructuur van de landbouw verbeteren in combinatie met het realiseren van water- en natuurdoelen.

Tot slot krijgt de minister op bedrijf Nijmeijer in Markelo tekst en uitleg over de rood-voor-rood-regeling. De pachtbedrijven van Nijmeijer en zijn buurman Pasman liggen op het landgoed Weldam . Deze bedrijven hebben de handen ineen geslagen en gaan voor de melkveehouderij samenwerken op de locatie van Pasman. Nijmeijer stoot de intensieve tak af en de stallen worden gesloopt met inzet van de rood-voor-rood-regeling. De minister zal tijdens het werkbezoek enkele âsymbolische- handelingen verrichten om de uitvoering van de reconstructie te markeren.