Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Flinke schade bij ongeval Deelenseweg

Publicatiedatum: 8-2-2006 10:05:39

Arnhem - Een 21-jarige automobilist uit Rotterdam heeft dinsdagavond op de Deelenseweg flinke schade opgelopen aan zijn auto nadat hij enkele bomen had geraakt. De man zelf was ongedeerd gebleven. De Rotterdammer had tegenover de politie verklaard dat hij omstreeks half zes over de Deelenseweg vanuit de Koningsweg richting Schelmseweg had gereden. In de laatste bocht voor de Schelmseweg was hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren. Zijn wagen begon vervolgens te glijden en raakte enkele langs de weg staande bomen. Daarbij was de hele voorzijde van zijn wagen weggeslagen. Afgezien van een pijnlijke voet had de Rotterdamse automobilist geen verwondingen opgelopen. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Auto in beslag na rijden met ingevorderd rijbewijs
Publicatiedatum: 8-2-2006 10:05:11

Arnhem - De Arnhemse politie heeft dinsdagavond op de Ir. Molsweg de auto in beslag genomen van een 29-jarige automobilist uit die stad. Surveillerende agenten zagen de man, een bekende van de politie, omstreeks half tien over de Ir. Molsweg rijden. Aangezien het de agenten bekend was dat het rijbewijs van de man ingevorderd was werd hij tot staan gebracht. Tegen de man was recentelijk al eerder proces-verbaal opgemaakt voor hetzelfde vergrijp. Daarom besloten de agenten de auto van de Arnhemmer in beslag te nemen. Met een proces-verbaal rijker kan de man zonder auto verder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Winkeldiefstallen: drie verdachten opgepakt

Publicatiedatum: 8-2-2006 10:04:33

Arnhem - Drie verdachten van winkeldiefstal zijn dinsdag door de Arnhemse politie opgepakt. Op de Hanzestraat werd een 53-jarige Arnhemmer door beveiligingspersoneel betrapt nadat hij tot twee keer toe met levensmiddelen de zaak uitliep zonder af te rekenen. Bij de tweede keer werd de man in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. De man bekende en is later na verhoor op vrije voeten gesteld met een proces-verbaal.
Een 35-jarige vrouw uit Arnhem kreeg van justitie een boete van 130 euro nadat ze was aangehouden wegens winkeldiefstal. De Arnhemse wordt ervan verdacht bij een winkel aan de Drieslag aan de haal te zijn gegaan met levensmiddelen en huishoudelijke artikelen. Winkelpersoneel betrapte de vrouw en droeg haar over aan de politie. Een winkelier aan de Steenstraat droeg een 39-jarige vrouw uit Arnhem aan de politie over nadat hij een diefstal had weten te verijdelen. De vrouw zou geprobeerd hebben er met brilmonturen ter waarde van ruim 500 euro vandoor te gaan. De Arnhemse is na verhoor weer vrijgelaten met een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ruim 60 bonnen bij verkeerscontroles in Zuid

Publicatiedatum: 8-2-2006 10:03:50

Arnhem - De politie van de unit Arnhem-Zuid heeft dinsdag bij verkeerscontroles op enkele doorgaande wegen ruim 60 bonnen uitgedeeld. Gedurende de ochtenduren en een deel van de middag werd gecontroleerd op de Rijksweg-Oost, Burgemeester Matsersingel, Gelderse Rooslaan, Koppelstraat en de Randweg. Het hoogste aantal bekeuringen was voor overschrijdingen van de maximumsnelheid (24 stuks). Daarnaast werden ook veel bonnen uitgedeeld voor het rijden zonder gordel (20 stuks) en verlichting (11 stuks). Met het stelselmatig houden van verkeerscontroles hoopt de politie Arnhem-Zuid een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid en overlast door bepaalde weggebruikers te verminderen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Spookrijder door passant klemgereden

Publicatiedatum: 8-2-2006 10:06:55

Ede - Een 35-jarige automobilist uit Ede heeft dinsdagochtend op de Keesomstraat in zijn woonplaats een spookrijder klemgereden. De spookrijder, een 83-jarige plaatsgenoot van de automobilist, werd aan de politie overgedragen. De man bleek niet onder invloed maar de politie heeft wel zijn rijbewijs ingenomen voor een rijvaardigheidsonderzoek.
Even voor twaalf uur zag de 35-jarige automobilist een auto met zeer lage snelheid tegen het verkeer in rijden over de Galvanistraat. Op de Keesomstraat lukte het de man tot staan te brengen waarna de politie werd gewaarschuwd. De man werd door de politie thuisgebracht maar zal een rijvaardigheidsonderzoek moeten ondergaan. Bij het voorval was geen schade ontstaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---