Gemeente Capelle a/d IJssel

Toelichting bomenkap terrein Rozenburcht fase 2

Op deze pagina staat bij de bekendmakingen een publicatie over de kapvergunning voor 42 bomen en een verplantvergunning voor 1 treurwilg op het terrein van de Rozenburcht in Middelwatering.

Deze bomen staan in de plantsoenen rondom het nog bestaande verzorgingshuis. Na de sloop van dit gebouw worden op dit terrein nieuwe woningen en een nieuw centrum voor ouderen gebouwd. De bomen moeten hier helaas voor wijken. De bomen worden gekapt in het eerste kwartaal van 2006.

De te kappen bomen zijn 9 gewone essen, 20 Canadese populieren, 1 Italiaanse populier, 1 gewone esdoorn, 4 meidoorns, 1 katsuraboom, 1 sierkers en 5 sierappels. Al deze bomen zijn erg slecht te verplanten door de soort en ouderdom en vanwege de waarde en kwaliteit.

Voor het verplanten van twee rode Noorse esdoorns, de Manna-es en de hulst op dit terrein is al

eerder een verplantvergunning gepubliceerd. Volgens het voorlopige beplantingsplan komen op het Rozenburchtterrein 21 bomen terug. Het gaat om 3 Parrotia persica 'Vanessa', 4 Amelanchier arborea 'Robin Hill' (boomvorm van Krent), 8 Amerikaanse essen, 3 Acer campestre 'Nanum' (bolvorm van de veldesdoorn) en 3 Oosterse platanen.