Tweede Kamer der Staten Generaal

Datum: Den Haag, 8 februari 2006

Den Haag, 8 februari 2006/ca

Commissies landbouw, natuur en voedselkwaliteit en volksgezondheid, welzijn en sport brengen werkbezoek aan schiphol

Leden van de vaste commissies voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport brengen op woensdag 8 februari 2006 vanaf ca. 20.00 uur een werkbezoek aan Schiphol. Het werkbezoek heeft plaats ter voorbereiding van het algemeen overleg op donderdag 9 februari 2006 over preventieve maatregelen tegen Aviaire Influenza (vogelgriepvirus) op onder andere luchthavens.

Tijdens het werkbezoek laat de Kamerdelegatie zich informeren over de preventieve maatregelen, die op luchthavens en specifiek op Schiphol kunnen worden genomen tegen de insleep van het vogelgriepvirus. Een van deze maatregelen, waar de motie van de heer Oplaat (VVD) c.s. (28807 nr.95) om vraagt, betreft het aanbrengen van desinfecterende matten op luchthavens in Nederland.

Ter voorbereiding op het overleg hebben de commissies op donderdag 9 februari 2006 vanaf 09.30 een gesprek met leden van de Groep van Deskundigen, die minister Veerman (LNV) adviseert omtrent dit onderwerp. Aansluitend is er om
10.30 uur een algemeen overleg met de minister.

De volgende Kamerleden nemen deel aan het werkbezoek:
- J.M.G. Schreijer-Pierik (CDA, voorzitter);

- H.J. Ormel (CDA);

- H.E. Waalkens (PvdA);

- J.F. Snijder-Hazelhoff (VVD);

- G.J. Oplaat (VVD);

- K. van Velzen (SP).

Griffier van de commissie is de heer G. van Leiden.