Ingezonden persbericht


Middenmeer, 7 februari 2006

Nieuwe klauwverzorgingsboxen AB Noord-Holland in gebruik genomen

AB Noord-Holland beschikt sinds eind januari over vijf nieuwe klauwverzorgingsboxen. In deze boxen verzorgen medewerkers van AB Noord-Holland de klauwen van koeien. De boxen zijn samen met smederij Hoekstra uit Friesland speciaal voor AB ontwikkeld en voldoen aan alle wensen op het gebied van bedieningsgemak en koecomfort.

Vestigingsmanager Jack Hogervorst van AB Noord-Holland in Middenmeer nam de klauwverzorgingsboxen vrijdag 27 januari in ontvangst van smederij Hoekstra. Iedereen die betrokken is geweest bij de ontwikkeling was hierbij aanwezig, evenals de toekomstige gebruikers.

De klauwverzorgingsboxen bevatten de nieuwste mogelijkheden, zodat het voor de koe en zijn verzorger aangenaam is. De grootste verbeteringen bevinden zich vooral op het gebied van arbeidsomstandigheden en verkeersveiligheid. Zo zorgt de beugel aan de achterkant van de box er bijvoorbeeld voor dat de koe makkelijker naar binnen kan. De hydraulische voorpootsteun maakt het werken voor de verzorger ergonomischer. De boxen beschikken over het CE-keurmerk en voldoen aan de eisen die de Rijksdienst voor het Wegverkeer stelt (RDW-gekeurd). De klauwverzorgers bedienen met de nieuwe apparaten het grootste deel van Noord-Holland, van Texel tot en met de Zaanstreek.

AB Noord-Holland is dé personeelsvoorziener in Noord-Holland op het gebied van onder meer agrarisch personeel. Sinds enkele jaren is AB ook actief in omringende sectoren, zoals bij bedrijven in de bouw, grond-, weg- en waterbouw, metaalsector, groenvoorziening en transportsector. Met zo'n 350 vaste medewerkers in dienst is AB Noord-Holland één van de grotere werkgevers in de provincie.

////////////////////////////////////////////// Einde persbericht //////////////////////////////////////////////



Ingezonden persbericht