CNV Publieke Zaak blij met steun VVD

Cnv publieke zaak

De vakbond CNV Publieke Zaak is blij dat regeringspartij VVD nu ook de tegemoetkoming in de ziektekosten voor rijksambtenaren eerder wil laten uitbetalen.

Juist naar aanleiding van de ledenraadplegingen die CNV Publieke Zaak de afgelopen weken hield over het resultaat rond de cao Rijk, had de bond hiervoor gepleit. Tot nu toe heeft Remkes categorisch geweigerd in te gaan op de wens van de vakbonden, waaronder CNV Publieke Zaak. Minister Remkes wil de vergoeding (1000 euro in 2006) niet maandelijks uitbetalen, maar pas in november. 'Veel leden bellen ons op over dit onderwerp. Ik hoop dat andere partijen in de Tweede Kamer nu samen met de VVD druk gaan uitoefenen op de minister', aldus bestuurder Alfred Lohman van CNV Publieke Zaak.

CNV Publieke Zaak onderschrijft ook de mening van de VVD dat het kabinet meer kan doen om negatieve effecten van het nieuwe zorgstelsel op de koopkracht weg te nemen. Zo zou staatssecretaris Wijn van Financiën ervoor moeten zorgen dat gepensioneerden nog dit jaar hun te veel betaalde premie voor de ziektekostenverzekering, terugkrijgen. Wijn wil dat nu pas in 2007 doen.