BOVAG

Jury nomineert drie bedrijven voor TDA-Innovatieprijs

Bron: Persbericht BOVAG
datum: 08-02-2006

Voor de TDA-Innovatieprijs 2006 heeft de vakjury uit de inzendingen drie nominaties gekozen. De bedrijven die nu nog strijden om de prijs zijn: Van Tilburg Bastianen uit Breda, IVECO Schouten uit Almkerk en Viking Trucks uit Beilen.

De Truck Dealer Associatie (TDA), een afdeling van BOVAG, wil met deze prijs het creatief ondernemerschap in het truckdealerbedrijf stimuleren. Van Tilburg Bastianen verdient volgens de jury een nominatie omdat het bedrijf service heeft ontwikkeld waarmee het de logistiek rondom onderdelenbestellingen uit handen van hun klanten neemt. Ook bijzonder is de vestiging van een bandenfirma in een van de panden van het bedrijf, waarmee men in staat is klanten een uitgebreider aanbod en service te bieden. Viking Trucks maakt indruk doordat het in korte tijd erin is geslaagd zijn naam te vestigen in de truckwereld. Verder onderscheidt dit bedrijf zich omdat men complete wagenparken van alle merken en soorten voertuigen in onderhoudscontacten onderbrengt, inclusief aanhangers. IVECO Schouten scoort bewondering bij de jury omdat het risicos durft te nemen. Zo bestelt het bedrijf de voertuigen niet nadat ze daadwerkelijk verkocht zijn, maar worden ze op voorraad van de fabriek aangekocht in grote hoeveelheden. Ook slaagt Schouten er in om in tijden waarin dealerrendementen onder druk staan en als dealer van een merk met een bescheiden marktaandeel, het eigen rayon uit te breiden en nieuwe panden neer te zetten.

De genomineerde bedrijven krijgen zendtijd in het tv-programma RTL-Transportwereld. In de uitzending van 12 maart op RTL7 worden de bedrijven in beeld gebracht. Deze uitzending wordt op 18 maart herhaald. Vervolgens kunnen kijkers hun stem uitbrengen op de sites www.bovag.nl en www.rtltransportwereld.nl. Tijdens de Truckdealerdag op 28 maart aanstaande brengen de leden van TDA hun stem uit. De derde stemgroep is natuurlijk de vakjury die bestaat uit vertegenwoordigers van Bovemij Verzekeringen, Dekavas B.V., Profile Tyrecenter en Shell Nederland. De winnaar ontvangt op de Truckdealerdag, 28 maart aanstaande, de TDA-Innovatieprijs 2006 en krijgt, als onderdeel van de prijs, zendtijd in RTL-Transportwereld op 9 april (herhaling 15 april).