Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Vernieuwde belastingbrochure kan geld opleveren
---

Omslag Belastingbrochure 2005 Wie een handicap of chronische aandoening heeft, krijgt vaak te maken met extra kosten. Een deel van die kosten kan men terugkrijgen via de Belastingdienst. Dit gaat zeker op voor veel kosten die te maken hebben met een beperking of chronische ziekte. Elk jaar wordt een handzame brochure uitgebracht die mensen kan helpen bij hun belastingaangifte. Uitgevers zijn twee belangenorganisaties van mensen met een beperking en chronisch zieken, de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-Raad) en de Federatie van Ouderverenigingen (FvO).

Half februari 2006 verschijnt de vernieuwde uitgave van de brochure Belastingaangifte 2005 in verband met handicap of ziekte. In de brochure staan tips over fiscale compensatie van kosten voor onder meer aanpassingen, voorzieningen en andere zaken die een rol spelen in het dagelijks leven van chronisch zieken en gehandicapten.

Wie gebruik maakt van de tips uit deze brochure, kan honderden euros terugverdienen. Ook mensen die zelf geen of weinig belasting betalen kunnen geld terugkrijgen via de fiscus.De publicatie is geschreven in begrijpelijke taal. Er wordt systematisch en op eenvoudige wijze uitgelegd hoe je te werk moet gaan bij het zelf berekenen van het drempelbedrag, welke specifieke uitgaven je op kunt voeren en hoe je aangifte doet. Cijfervoorbeelden ondersteunen de informatie.

U kunt deze brochure bestellen via de webwinkel van de CG-Raad. De kosten zijn 5,50 (inclusief verzend- en administratiekosten). De brochure is verkrijgbaar in aangepaste leesvormen bij de FNB, Lectuur- en informatie voor mensen met een leeshandicap, telefoon (0486) 486 486.


* Belastingvoordeel, ook voor u! (korte versie van een artikel voor de ledenbladen, Word-document)


* Belastingvoordeel, ook voor u! (lange versie van een artikel voor de ledenbladen, Word-document)

(Geplaatst: 2 januari 2006)

---