Ingezonden persbericht


Persbericht
8 februari 2006

College gaat akkoord met bestuursoverdracht praktijkschool De Wheemergaarden aan Stichting Orchidee Scholengroep te Zutphen

Burgemeester en wethouders zijn akkoord gegaan met een intentiebesluit en een bijbehorend plan van aanpak om de school voor praktijkonderwijs De Wheemergaarden bestuurlijk onder te brengen bij Stichting De Orchidee Scholengroep te Zutphen. Een en ander sluit aan bij het gemeentelijk streven om niet langer zelf het schoolbestuur te vormen van openbare scholen. Een dergelijke intentie is ook uitgesproken door de gemeente Doetinchem. Het gaat in dat geval om praktijkschool De Rozengaarde aldaar.

De school voor praktijkonderwijs De Wheemergaarden te Neede telt 160 leerlingen. De plannen voor de bestuurlijke overgang zijn in goed overleg tussen wethouder Dennis Meijerink van Onderwijs en directie, personeel en medezeggenschapsraad van De Wheemergaarden tot stand gekomen. De gemeenteraad zal een en ander de komende maanden nog moeten bekrachtigen.

De Orchidee Scholengroep bestuurt thans Praktijkonderwijs Zutphen en drie scholen voor voortgezet onderwijs: De Driemark in Winterswijk, het Rietveld Lyceum in Doetinchem en het Stedelijk Daltoncollege in Zutphen, met in totaal 4200 leerlingen. Met De Wheemergaarden en Rozengaarde komt ook het aantal scholen voor praktijkonderwijs op drie, wat de samenwerkingsmogelijkheden voor zowel De Wheemergaarden als de Orchidee Scholengroep verrijkt.


---



Ingezonden persbericht