Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

8 februari 2006

Zutphen - Verdachte winkeldiefstal aangehouden

De politie heeft vrijdagavond (3/2) een 39-jarige Zutphenaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Omdat de man vaker voor winkeldiefstallen is veroordeeld en als veelpleger te boek staat werd hij in verzekering gesteld. De man zou vrijdag-avond rond 20.15 uur vanaf een kledingrek buiten een kledingwinkel in de Korte Beukerstraat diverse jassen gestolen hebben. In verband het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen van de diefstal. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.

Zutphen - Jeugdige fietsenhelers aangehouden

Agenten hebben dinsdagavond (7/2) twee 16-jarige Zutphenaren aangehouden in verband met heling van een fiets. De 35-jarige eigenaar van de fiets heeft aangifte gedaan bij de politie. Zijn fiets met daarachter een fietskar werd weggenomen in de nacht van maandag op dinsdag. De fietskar werd dinsdagmiddag door de man teruggevonden aan de Stokebrand. Dinsdagavond zag hij de twee jongens met zijn fiets aan rijden en waarschuwde de politie. De jongens werden aangehouden en overge-bracht naar het politiebureau. Daar verklaarden zij de fiets gekocht te hebben en dat ze fiets wilden doorverkopen. De jongens zullen worden doorverwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden. De fiets is terug naar de eigenaar.

Lochem - Insluiping in woning

Uit een woning aan de Prins Clauslaan werd dinsdagavond (7/2) een portefeuille, met daarin onder andere een paspoort en diverse pasjes, weggenomen. Uit de berging werd een Giant herenfiets weggenomen. Men kon binnenkomen doordat de achterdeur niet afgesloten was. Een 36-jarige Lochemmer heeft aangifte gedaan.

Zutphen - Bij bedrijf ingebroken

Bij een bedrijf aan de Hoge Balver werd dinsdagavond (7/2) rond 23.30 uur ingebroken. Men wist binnen te komen door een deur te forceren. Weggenomen werden drie computers en een geldkist met daarin een onbekend geldbedrag. De politie is een onderzoek gestart.

Twello - Trio aangehouden voor diefstal

De politie heeft dinsdagmiddag (7/2) drie Arnhemmers van 25, 41 en 45 jaar aangehouden als . De drie hadden bij een supermarkt aan de Molenstraat boodschappen ter waarde van E 108,- weggenomen. Zij werden betrapt door winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. De politie heeft het drietal aangehouden en verhoord en maakt proces verbaal op.

Lochem - Aanhangwagen te zwaar beladen

Een 53-jarige automobilist uit Borculo bleek dinsdagmiddag (7/2) bij een controle op de Kwinkweerd de aanhangwagen achter zijn auto te zwaar beladen te hebben. Na weging op de weegbrug bleek dat de aanhangwagen met 650 kilo, oftewel 52% overbeladen was. De man kreeg een boete van E 160,-.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --