Alphen aan den Rijn Ongeval op de Kortsteekterweg

De hulpdiensten waaronder de politie, de brandweer en het ambulancepersoneel hebben op woensdag 8 februari, omstreeks 09.20 uur, hulp geboden bij een verkeersongeval op de Kortsteekterweg. Een 83-jarige bestuurder uit Aalsmeer, reed over de Kortsteekterweg in de richting van Alphen aan den Rijn. Tijdens het rijden werd de automobilist onwel en reed hij de linkerkant van de berm in. Hij kwam uiteindelijk tot stilstand boven het water van de Rijn. Agenten die als eerste ter plaatse waren konden de man niet uit de auto halen, omdat het gevaar bestond dat de auto anders de Rijn in zou kantelen. De komst van de brandweer bood uitkomst en trok de auto van het water vandaan. Daar kon de man uit de auto worden gehaald. Hij moest gereanimeerd worden waarna hij direct per spoedtransport overgebracht werd naar het LUMC.

Bergambacht Bekeuring voor te hard rijden

De politie heeft een 31-jarige automobilist bekeurd voor het overschrijden van de snelheidslimiet. Op de Fransekade werd op dinsdagochtend 7 februari, de bestuurder staande gehouden omdat hij 100 km/h reed, waar 80 km/h is toegestaan. De man kreeg een bekeuring van 88 euro.

Gouda Verkeersongeval

De politie heeft hulp geboden bij een verkeersongeval op de Blekersingel in Gouda. Op woensdag 8 februari, omstreeks 08.00 uur, reden een fietsster en een chauffeur van een autobus over de Blekersingel in de richting van het Kleiwegplein. De autobus, bestuurd door een 49-jarige man uit Krimpen aan de Lek, haalde de fietsster, een 12-jarig meisje uit Stolwijk in. De fietsster kwam echter afgesneden door de autobus en kwam tegen een geparkeerde auto aan. Zij kwam ten val, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Ze kwam er met een zere knie mee weg.

Ouderkerk aan den IJssel Aanhoudingen

De politie heeft in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 februari twee mannen aangehouden op de Zijdeweg. De twee mannen waren gezien nadat de politie afgegaan was op een melding van inbraak in een woning aan de IJsseldijk Noord. De twee mannen reden in een bestelbus in de richting van Ouderkerk. Het kenteken van de bestelbus werd nagetrokken waaruit bleek dat de auto onverzekerd was. De twee mannen werden staande gehouden en hun auto werd eveneens onderzocht. In de auto troffen de agenten inbrekerswerktuigen aan, hierop werden de twee mannen, een 36- en een 31-jarige Rotterdammer, aangehouden. Op het bureau hebben zij aangegeven niets met de inbraak te maken te hebben gehad. De politie zet het onderzoek voort naar hun betrokkenheid.

Schoonhoven Verkeersongeval

Een 77-jarige vrouw uit Schoonhoven is op woensdag 8 februari, omstreeks 11.30 uur, met haar fiets tegen de zijkant van een vrachtauto opgereden. De vrouw reed over het fietspad van het Mr. Kesperplein in de richting van de Pleinweg. De vrachtauto bestuurd door een 39-jarige man uit Groot Ammers reed over de Mr. Kesperplein in de richting van de C.G. Roosweg. Door nog onbekende oorzaak reed de vrouw op de oversteekplaats tegen de vrachtauto aan. De vrouw kwam ten val en is per ambulance met verwondingen aan het gezicht overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis.

--- einde berichten ---