GS stemt in met tracébesluit N23

Het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland stemt in met de reactienota naar aanleiding van de terinzagelegging van de Projectnota/MER N23 Lelystad-Dronten, eind vorig jaar. Door verschillende mensen en instanties is gereageerd op de inhoud van de Projectnota/MER. De reacties zijn gebundeld in een reactienota en van commentaar voorzien door provincie en gemeenten.

In de reactienota is beschreven wat er met de reacties gebeurt. De reacties zullen worden betrokken worden bij het vervolgproces, vooral het verder uitwerken van het ontwerp van de N23. Ook heeft GS ingestemd met het provinciale tracébesluit N23 Lelystad-Dronten. Dit is een inhoudelijke beschrijving van de maatregelen en aanpassingen in het kader van het project N23 Lelystad-Dronten.

Het provinciale tracébesluit is gebaseerd op, en gelijk aan, het bestuurlijke voorkeurstracé in de Projectnota/MER (totaal benodigde investering 22,5 miljoen euro). Aan Provinciale Staten zal worden gevraagd in haar vergadering van 9 maart het provinciale tracébesluit vast te stellen en een besluit te nemen over de aanleg en financiering van het project. Zo kunnen nog tijdig afspraken worden gemaakt met ProRail over de gezamenlijke bouw van een viertal zogenoemde kunstwerken (viaducten) in het tracé van zowel de Hanzelijn als N23.