Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hoofddorp, 8 februari 2006

Buma en Conamus slaan handen ineen als Buma Cultuur

Met ingang van 1 maart 2006 gaan de activiteiten van Conamus verder onder de naam Buma Cultuur. Dat hebben Jerney Kaagman (directeur van Conamus) en Cees Vervoord (bestuursvoorzitter Buma/Stemra) dinsdag bekend gemaakt. Beide partijen verwachten veel van de bundeling van hun expertise en activiteiten op het gebied van Nederlandse muziek.

Sinds de oprichting van Conamus in 1961 bestaat er een nauwe band met Buma, de vereniging van Nederlandse muziekauteurs en muziekuitgevers. Buma voorzag Conamus van structurele financiële middelen om haar missie - ondersteunen van Nederlandse muziek - te realiseren. Conamus initieerde en nam deel aan een groot aantal projecten, waar onder het Harpen Gala, het Amsterdam Dance Event, Muzikantendag, Nederlandse stands op Popkomm en Midem, MusicXport en Noorderslag. Vanaf
1 maart wordt de band met Buma nauwer aangehaald. Alle activiteiten van Conamus zullen vanaf die datum plaatsvinden onder de naam Buma Cultuur.

Toegevoegde waarde
Jerney Kaagman, directeur Conamus: "Er liggen heel veel kansen. Conamus heeft een grote expertise in het organiseren van projecten en een grote kennis van de markt. Buma wil zich in Nederland en daarbuiten profileren als organisatie die Nederlandse muziekauteurs door dik en dun steunt en hen concreet voordeel biedt bij hun ontwikkeling."

Cees Vervoord, bestuursvoorzitter Buma: "Buma is zoveel meer dan een incasso-organisatie. Mensen vergeten soms de toegevoegde waarde van Buma als voornaamste sponsor van Nederlandse muziek of de culturele en sociale doelen die we van harte ondersteunen. Daarvan is Conamus zonder meer een van de voornaamste exponenten. Wij zien veel mogelijkheden om onze activiteiten uit te breiden ten behoeve van Nederlandse muziek, zeker als het om de export van muziek gaat."

Over Buma/Stemra
Buma/Stemra behartigt in Nederland de belangen van binnen- en buitenlandse muziekauteurs en uitgevers. De kerntaak van Buma/Stemra bestaat uit de exploitatie (incasseren en uitkeren van vergoedingen) en het management van muziekauteursrechten voor bij haar aangesloten componisten, tekstdichters en muziekuitgeverijen. Buma/Stemra voert haar diensten op een zakelijke en efficiënte wijze uit via belangenbehartiging en dienstverlening met de hoogste kwaliteit tegen de laagst mogelijk kosten. Buma/Stemra beschermt het muziekauteursrecht en ondersteunt het cultureel (nationaal) muziekproduct. Het is daarmee een organisatie die méér doet dan de exploitatie van muziekauteursrechten alleen.

Einde Bericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Buma/Stemra
Noortje de Bakker
Telefoon (023) 799 75 80
E-mail: noortje.de.bakker@bumastemra.nl www.bumastemra.nl