Gemeente Goirle


Persbericht
Goirle, 1 februari 2006

Gemeente Goirle en Interim-secretaris uit elkaar

Het College van B&W van de gemeente Goirle is tot de conclusie gekomen dat de samenwerking tussen enerzijds mevrouw drs. A.E.H. van den Berg als interim-gemeentesecretaris en anderzijds het College van B&W als opdrachtgever, niet tot het gewenste resultaat zal leiden. Besloten is dan ook om de samenwerking met mevrouw Van den Berg met onmiddellijke ingang (31 januari 2006) te beëindigen.

Eind vorig jaar werden twee bureau's benaderd om kandidaten voor de functie van hoogste ambtenaar van de gemeente voor te stellen. Mevrouw Van den Berg werd per 5 december 2005 aangesteld als interim-secretaris. Haar hoofdopgave was het vormgeven aan een organisatie ­ ontwikkeltraject, dat tegemoet komt aan de uitkomsten van het medewerkerstevredenheidsonderzoek, het ingezette Klant Centraal traject en de gevolgen van de 57-plus regeling van eind 2005.

Het College stelt dat er wat betreft de aanpak van het organisatie - ontwikkeltraject sprake is van onoverbrugbare wederzijdse verschillen en is tot de conclusie gekomen dat het vertrouwen in een goede afloop niet aanwezig is.

De leden van de gemeenteraad zijn woensdag op de hoogte gesteld. In overleg met de Gemeenteraad, de Ondernemingsraad en de ambtelijke organisatie zal worden besproken hoe een goed vervolg gegeven kan worden aan het ingezette organisatie - ontwikkeltraject.