Gemeente Sint-Michielsgelstel


08-02-06
Landschapsvisie Keerdijk, Dooibroek en Meerse plas in ontwikkeling De Dienst Landelijk Gebied uit Tilburg gaat voor de gemeente Sint-Michielsgestel een landschapsvisie ontwikkelen voor de Keerdijk en Dooibroek en de Meerse plas. De visie die wordt ontwikkeld op het gebied van natuur en recreatie moet vervolgens weer uitmonden in concrete plannen.

Rondom Sint-Michielsgestel en Den Dungen ligt een oude dijk, de Keerdijk. De Keerdijk heeft in de natuurbeleidsdoelen de functie van Ecologische Verbindings Zone gekregen. De gemeente wil deze verbindingszone realiseren. De gemeente Den Bosch wil ten oosten van de A2 het bedrijventerrein Kloosterstraat realiseren. Het gebied tussen de A2 en de Keerdijk moet daarbij gaan dienen als bufferzone.

Daarnaast is de wens om te bezinnen op een nieuwe functie voor de Meerse plas. De recreatieplas wordt extensief gebruikt en raakt in verval. Ook het gebied tussen de Essche Stroom/Dommel en de Bosschebaan (Dooibroek) is een extensief gebruikt recreatiegebied en wordt regelmatig gebruikt voor het houden van evenementen.

In het reconstructieplan Maas en Meierij worden bufferzone Meerse plas en Dooibroek aangeduid als respectievelijk stedelijk uitloopgebied, intensief recreatief gebied en kansrijk extensief recreatief gebied.

Informatie
Voor informatie kunt u contact opnemen met Mw. Y. Hafmans, Communicatie-adviseur, y.hafmans@sint-michielsgestel.nl .