Politie Zuid-Holland-Zuid

8/2 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 08-02-2006 o persberichten district II

JONGETJE ONGEDEERD
ALBLASSERDAM Het 3,5 jarig jongetje uit Alblasserdam dat op maandagmorgen 6 februari uit een raam van een woning aan de Cornelis Smitstraat viel, heeft gelukkig geen letsel overgehouden aan de val. Het ventje werd in het ziekenhuis onderzocht maar de artsen constateerden geen letsel.
Het jongetje was die ochtend alleen in een slaapkamer terwijl zijn moeder in een andere kamer de ramen zeemde. Vermoedelijk was het raam niet goed afgesloten en leunde de jongen tegen het raam. Dit sprong open en de jongen viel vanuit het raam ongeveer 4 meter naar beneden. De traumahelikopter landde in de nabijheid, maar het personeel hoefde niet in actie te komen. Het jongetje werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De politie heeft in het kader van nazorg op dinsdagmiddag 7 februari een bezoekje gebracht aan het jongetje en zijn familie. De agenten maakten het jongetje blij met een politieportemonnee, een lampje en een gordeldier.

VERDACHT VAN MISHANDELING
LEERDAM De politie heeft op dinsdagmorgen 7 februari een 24-jarige man uit Leerdam aangehouden op het politiebureau. De man meldde zich daar op uitnodiging van de politie. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 22-jarige vrouw uit Leerdam. Zij kreeg op 27 januari j.l. een klap van de verdachte op de Stationsweg. De twee kennen elkaar en de 24-jarige was boos op de vrouw vanwege een incident uit het verleden. Daarop gaf hij haar een klap. De vrouw deed aangifte. De man bekende tegenover de politie de vrouw te hebben geslagen. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld en krijgt een boete van 220 euro.