Politie Flevoland

Getuigenoproep in verband met auto-inbraken

Almere, 08-02-2006 o In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 februari zijn er in de A.D. van Eckstraat en de directe omgeving negen voertuigen opengebroken en zijn er verschillende goederen weggenomen.

De onbekende dader(s) sloegen in de meeste gevallen een ruit in en doorzochten onder andere de dashboardkastjes. Uit een buurtonderzoek is gebleken dat er waarschijnlijk een groep personen actief is geweest. De politie roept daarom mensen op, die nog geen aangifte hebben gedaan, dit alsnog te doen op het politiebureau in Almere Buiten. Hiervoor kan ook een afspraak worden gemaakt.

De politie vraagt aan mensen die iets gezien of gehoord hebben of die anderszins informatie kunnen verstreken die kan leiden tot opsporing van de dader(s), dit ook te melden op het telefoonnummer 0900-8844.

Ter voorkoming van diefstal uit uw auto is het raadzaam om waardevolle spullen te verwijderen. Waardevolle voorwerpen als draagbare computers, cd en dvd spelers en navigatiesystemen zijn erg in trek. Om het doorzoeken van uw auto te voorkomen kan het helpen om uw dashboardkastje open te zetten zodat dieven kunnen zien dat deze leeg is en dus niet uw auto openbreken.