1e persbericht van woensdag 8 februari 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 08-02-2006

Eindhoven: Veroorzaker dodelijk verkeersongeval doorgereden; politie zoekt getuigen

De politie zoekt getuigen van het verkeersongeval dat dinsdagavond rond 22.13 uur plaats vond op de Hoogstraat in Eindhoven. Daar werd een fietster door een auto aangereden. De vrouw, een 49-jarige Eindhovense, overleed ter plaatse. De vrouw reed in de buurt van de Formido bouwmarkt in de richting van de Keizer Karel V Singel. De politie heeft inmiddels enkele getuigen gesproken die wel de klap gehoord hebben maar de aanrijding zelf niet gezien hebben. Getuigen hebben na de klap een auto met gedoofde verlichting zien rijden vlak bij de rondweg. De politie van het stadsdeel Gestel, die deze zaak met de Gezamenlijke Recherche onderzoekt, is dringend op zoek naar getuigen die het ongeval gezien hebben of die weten welke auto hierbij betrokken is. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Eindhoven Gestel, tel. 0900 8844.

Eindhoven: Gewapende overval op benzinestation

Dinsdagavond om 20.25 uur is een overval gepleegd op een benzinestation aan de Joris Minnestraat. Twee gemaskerde personen bedreigden met een vuistvuurwapen de twee personeelsleden. Zij moesten geld afgeven. De twee overvallers gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie doet onderzoek.

Helmond: Verkeerscontroles

De Helmondse politie heeft dinsdag tussen 14.45 en 22.30 uur op verschillende plaatsen in Helmond verkeerscontroles gehouden. Twintig politiemensen deden mee aan de controles.

Er werd bekeurd voor het niet gebruiken van de gordel (27), niet handsfree bellen (4), foute plaats op de weg (3), niet tonen rijbewijs (10), rijden zonder rijbewijs (1), te hoge snelheid (278), geen kinderzitje in de auto (1), rijden onder invloed (1 x 0,75 en 1 x 1,3 promille).

Nuenen: Inbraak in woning

Tussen zondagavond en dinsdagmiddag zijn uit een woning in Eeneind een laptop, een videocamera en een fotocamera weggenomen. De achterdeur was niet afgesloten.

Aarle-Rixtel: Auto over de kop, vrouw gewond

Een 34-jarige vrouw is dinsdagavond om 22.25 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de N279. Zij reed met haar auto in de richting van de Gemertseweg en raakte door onbekende oorzaak van de weg. De auto kwam ondersteboven in de sloot terecht. De brandweer hielp de vrouw uit de auto. De vrouw is met onbekend letsel in het ziekenhuis in Geldrop opgenomen.