4e persbericht van woensdag 8 februari 2006

Son en Breugel, 08-02-2006 o Berichten uit de regio

Son en Breugel: Preventiecontrole politie met catch-ken op Ekkersrijt

De politie heeft woensdagavond tussen 18.00 en 22.00 uur met twintig agenten een uitgebreide preventiecontrole uitgevoerd op het industrieterrein Ekkersrijt. Hierbij werden ook twee catch-kens van het Korps landelijke politiediensten ingezet. Het doel van deze controle is het vaststellen van misdaadbevorderende situaties en betrokken partijen hiervan bewust maken. Daarnaast wil de politie ook een duidelijker beeld krijgen van mogelijke criminele activiteiten op het industrieterrein, zodat hierop ingespeeld kan worden.

Catch-ken

De catch-ken is een computersysteem waarmee kentekens gescreend kunnen worden op door de politie ingegeven informatie. De politie van Best-Oirschot-Son controleerde speciaal op de kentekens van autos van veelplegers en katvangers. In totaal werden woensdagavond 846 kentekens gecontroleerd. Eén kenteken van een veelpleger werd gescand. Verder onderzoek wees uit dat de veelpleger zelf niet achter stuur zat en in de auto werd verder niets aangetroffen.

De activiteiten bestonden verder uit een preventiecontrole bij bedrijven. Gekeken werd naar misdaadbevorderende situaties. Bij één bedrijf bleek dat het hek van het terrein openstond en een toegangsdeur van een fietsenstalling. Vervolgens werd nog een niet afgesloten autoambulance op het terrein aangetroffen. De politie ontdekte ook dat bij een aantal bedrijven de nooduitgang gebarricadeerd was met bedrijfsafval. De politie zal de brandweer hiervan op de hoogte brengen. Bovendien worden alle bevindingen eveneens teruggekoppeld aan de bedrijven.

Motorrijders controleerden nog een auto van een man uit Best. In het voertuig werd een mes aangetroffen. Dit werd in beslag genomen en tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Ook werden aanhangwagens op parkeerterreinen gecontroleerd. Van de zes aangetroffen aanhangwagens bleek er één niet op slot te staan. Gewacht werd op de eigenaar die vervolgens gewaarschuwd werd. Verder werden nog twee bekeuringen uitgedeeld voor het gebruiken van drugs en twee voor het niet dragen van een helm op een bromfiets.

Toekomstige beveiliging Ekkersrijt

In de toekomst zal de beveiliging van industrieterrein Ekkersrijt veranderen. Ekkersrijt zal verdeeld worden in vijf clusters, waar de ondernemers nauwer gaan samenwerken op het gebied van veiligheid. Er worden zogenaamde intelligente cameras geplaatst om verdachte voertuigen te signaleren en te volgen. Verder zullen in de nachtelijke uren mogelijke vluchtroutes afgesloten worden voor het verkeer en wordt het openbaar groen teruggesnoeid om de sociale controle te bevorderen.