Politie Groningen

Persberichten woensdag 8 februari 2006

Provincie Groningen, 08-02-2006

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Verlengde Hereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2014, aantal overtredingen: 98, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Den Ham, S. Veldstraweg: aantal geregistreerde voertuigen: 128, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Atlantislaan: aantal geregistreerde voertuigen: 986, aantal overtredingen: 156, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: agressieve veelplegers aangehouden

De politie heeft dinsdagavond op de Wilgenlaan in de stad een 28-jarige inwoner van Groningen aangehouden die kort voor die tijd personeel had bedreigd van een supermarkt aan de Wilhelminakade. De politie herkende de man na een melding uit de betreffende winkel aan de hand van een duidelijk signalement. Het verhaal wilde dat de verdachte een mes trok, nadat hij door winkelpersoneel was aangesproken op het plegen van een winkeldiefstal. Hij verliet daarna de winkel. Het verhaal werd door getuigen bevestigd. Bij zijn aanhouding had hij een mes bij zich die hij mogelijk had gebruikt. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Een andere veelpleger werd even later aangehouden in een winkel aan het Akerkhof. Het ging om een 31-jariger Stadjer die uit de schappen een fles port had gestolen. Toen hij door personeel even apart werd genomen werd hij agressief en sloeg een van de personeelsleden. Bij de komst van de politie weigerde hij alle medewerking. Bij de fouillering kwam nog een fles port uit de mouw van zijn jas. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Onderweg bleef hij agressief en probeerde enkele agenten te slaan en te schoppen. Hij wordt nader gehoord ter zake bedreiging en diefstal. Beide heren zijn aan het veelplegersteam overgedragen en zijn in verzekering gesteld.

Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft dinsdagmiddag op de Esperantostraat de Waterloolaan en dinsdagmorgen op de Paterswoldseweg een verkeerscontrole gehouden. Op de Esperantolaan en de Waterloolaan werden 383 automobilisten en 8 (brom)fietsers gecontroleerd. Vier van hen droegen geen autogordel, één automobilist belde niet-handsfree en één automobilist vervoerde belading op een onveilige manier. Ook kregen veertien fietsers een bekeuring voor het negeren van het rode knipperlicht bij de spoorwegovergang.

Op de Paterswoldseweg werden 230 automobilisten gecontroleerd. Acht van hen droegen geen autogordel. Eén automobilist is bekeurd voor het vervoeren van belading op een onveilige manier.

Groningen: dealers aangehouden

Twee bewoners van een woning aan de Van Speykstraat in Groningen zijn dinsdagavond aangehouden voor dealen en bezit van harddrugs. Het tweetal, een 44-jarige vrouw en een 46-jarige man werden al enige tijd door de politie in de gaten gehouden. Dinsdagavond constateerde de politie dat de vrouw drugs afleverde aan iemand op straat. Daarop werd ze aangehouden. In de woning werden 130 methadonpillen aangetroffen en meerdere wikkels met vermoedelijk heroïne. De man die tijdens de aanwezigheid van de politie thuiskwam bleek nog een zakje met 100 gram heroïne bij zich te hebben en enkele zakjes met een
gebruikershoeveelheid van 2.5 gram. De man en vrouw zijn voor nader onderzoek ingesloten. De drugs zijn in beslag genomen.

Groningen: automobilist bekeurd met drie bonnen

Een 26-jarige automobilist uit Groningen heeft dinsdagmiddag op de Spilsluizen drie bekeuringen in ontvangst mogen nemen. Tijdens een snelheidscontrole op de Bedumerweg werd hij met 89 km/uur geklokt, terwijl daar een maximum snelheid geldt van 50 km/uur. Agenten gaven hem een stopteken, maar deze negeerde hij en reed door. Hij kon op de Spilsluizen aan de kant worden gezet. Daar kreeg hij drie bekeuringen: voor de snelheidsovertreding, het niet dragen van zijn autogordel en het negeren van een stopteken.

Groningen: rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

De politie heeft woensdagochtend in de Oude Ebbingestraat het rijbewijs van een 25-jarige automobilist uit Groningen ingevorderd. Agenten gaven de man een stopteken, maar dat negeerde hij. Even verderop stopte hij zijn auto en rende weg. Na een korte achtervolging kon de politie de man op het Boterdiep aanhouden. Een blaastest wees uit dat hij had gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij 1,45 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop is het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: politie zoekt getuigen van aanrijding

De politie zoekt getuigen van een aanrijding die dinsdagmiddag omstreeks 15.45 uur op de Kustweg in Delfzijl plaatsvond. Een 42-jarige man uit Delfzijl fietste ter hoogte van het zwembad, in de richting van de Polarisweg. Een automobilist reed in dezelfde richting als de fietser. Hij haalde de fietser in en reed de fietser van achteren aan. De fietser kwam via de motorkap op het wegdek terecht. Hij is met een zwaar gekneusde rug naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de personenauto, een blauwe Peugeot (vermoedelijk type 406), is na de aanrijding doorgereden. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Zij kunnen contact opnemen met de politie van basiseenheid Delfzijl via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Blijham: politie vordert rijbewijs in

De politie heeft dinsdagmiddag op de Winschoterweg het rijbewijs van een 48-jarige automobilist uit Blijham ingevorderd. Hij reed met een snelheid van 155 km/uur over de Winchoterweg. Op deze autoweg is een maximumsnelheid van 100 km/uur toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Sappemeer: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft dinsdagmiddag aan de Noorderstraat in Sappemeer een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij was deels in werking en deels nog in aanbouw. De politie heeft 4284 hennepstekjes en een hoeveelheid kweekapparatuur in beslag genomen. Alle goederen zijn in overleg met de officier van justitie vernietigd. Een jaar geleden is in hetzelfde pand ook een kwekerij ontmanteld. Het is niet bekend of het om dezelfde eigenaar gaat. De politie stelt een nader onderzoek in.